Bayern Münchenin seurapomo: EM-kisat saatetaan siirtää yhteen isäntämaahan – toisenlainenkin ehdotus heitetty ilmoille

© Kuva: Getty Images

Bayern Münchenin toimitusjohtaja Karl-Heinz Rummenigge sanoo, että UEFA:n presidentti Aleksander Ceferin harkitsee kesälle 2021 siirtyneiden EM-kisojen järjestämistä vain yhdessä isäntämaassa.

Lopputurnaus pelataan nykyisten suunnitelmien mukaan 12 eri maassa sijaitsevassa kaupungissa. Ennennäkemätön konsepti sai kuitenkin alkunsa ennen koronaviruspandemian puhkeamista, minkä vuoksi sen tilalle on pohdittu useita vaihtoehtoisia ratkaisuja.

Rummeniggen mukaan Ceferin on hyvin varovainen koronaviruksen suhteen, minkä vuoksi kisojen järjestäminen vain yhdessä isäntämaassa on vakavan harkinnan alla.

– Meidän ei tule unohtaa, että tämä erityinen idea syntyi ennen kuin koronavirusta oli edes olemassa. Se tapahtui EU:n aloitteesta, sillä komitea halusi näyttää jalkapalloa ympäri Euroopan, hän kertoi saksalaislehti Muenchner Merkurille.

– Mutta tiedän, että presidentti Ceferin – joka on äärimmäisen varovainen koronan kanssa – miettii tälläkin hetkellä, olisiko kisojen järjestäminen vain yhdessä maassa fiksumpaa. Sekin tapahtuisi tietysti vain vastaavanlaisen hygieniakonseptin kanssa.

EM-kisojen nykyiset isäntäkaupungit ovat Lontoo, Glasgow, Dublin, Bilbao, Amsterdam, Kööpenhamina, München, Rooma, Pietari, Bukarest, Budapest ja Baku. UEFA:lta odotetaan lopullista päätöstä EM-kisojen kohtalosta maaliskuussa.

Supistamisen lisäksi siirtämistä?

Saksan entinen maajoukkuevalmentaja Berti Vogts on kannustanut UEFA:a siirtämään kesän EM-kisat myös suoraan joulukuun puoliväliin. Tällä hetkellä lopputurnaus olisi tarkoitus pelata kesä-heinäkuussa.

– Reagoikaa nyt, UEFA, muutoin on liian myöhäistä. Toivottavasti silloin tarpeeksi ihmisiä on rokotettu, jotta stadioneille pääsee enemmän faneja, Vogts kirjoitti T-onlinen kolumnissaan.

Vogts, 74, voitti menestyksekkään pelaajauransa aikana jalkapallon Euroopan mestaruuden vuonna 1972 ja MM-kisat vuonna 1974. Valmennusurallaan hän johdatti Saksan EM-kultaan vuonna 1996.

Lähde: Eurosport