Bayern Münchenin tähdittämän seurajoukkueiden MM-turnauksen kattaus valmis – yksi joukkue jää koronarajoitusten vuoksi pois Qatarista

© Kuva: Getty Images

FIFA arpoi tiistaina ottelukaavion Qatarissa helmikuussa pelattavaan seurajoukkueiden MM-turnaukseen. Kisojen ennakkosuosikkina on jälleen kerran UEFA:n Mestarien liigan voittaja, eli tällä kertaa Bayern München. Turnaukseen osallistuu kunkin maanosaliiton Mestarien liigan mestari, sekä isäntämaa Qatarin mestarijoukkue Al Duhail.

Onni suosi Bayern Müncheniä arvonnassa, sillä se kohtaa välieräottelussaan joko Al Duhailin tai Afrikan mestarijoukkueen, egyptiläisen Al Ahlyn. Ottelu pelataan 8. helmikuuta.

Bayernin tavoin suoraan välierävaiheeseen pääsee myös Etelä-Amerikan mestari. Copa Libertadoresin voittaja ei tosin ole vielä selvillä, sillä finaali pelataan vasta 30. tammikuuta. Etelä-Amerikan osallistuja tulee joka tapauksessa Brasiliasta, sillä loppuottelussa kohtaavat Brasilian suurseurat Palmeiras ja Santos.

Kumpi tahansa Etelä-Amerikasta Qatariin matkustaakaan, odottaa sitä välierässä joko meksikolainen tai eteläkorealainen vastus. Tigres osallistuu turnaukseen Pohjois- ja Keski-Amerikan mestarina ja Ulsan Hyundai Aasian mestarina. Tigres on kisoissa ensikertalainen Al Duhailin tavoin. Ulsan Huyndai on ollut kerran aiemmin mukana, vuonna 2012.

Tavallisesti seurajoukkueiden MM-kisoihin on osallistunut seitsemän joukkuetta, mutta tällä kertaa osallistujia on vain kuusi. Oseanian edustaja Auckland City vetäytyi kisoista Uuden-Seelannin koronapandemiasta johtuvien tiukkojen matkustusrajoitusten vuoksi. Niinpä turnauksen kesto myös lyhenee kolmella päivällä ensimmäisen kierroksen jäätyä pois.

Alun perin MM-turnaus piti pelata viime joulukuussa, jolloin Bayern München olisi voinut voittaa saman kalenterivuoden aikana jo historiallisen kuudennen pokaalinsa Bundesliigan, Saksan Cupin, Mestarien liigan, UEFA Supercupin ja Saksan Supercupin täydennykseksi. Koronapandemian aiheuttamat kalenterimuutokset kuitenkin siirsivät tapahtuman pelattavaksi 4.-13. helmikuuta.

Kisat pelataan kahdella Qatarin vuoden 2022 MM-kisoja varten rakennetulla stadionilla, Al Rayyanin kaupungissa.

Tämänkertaisten seurajoukkueiden MM-kisojen piti olla alun perin viimeinen seitsemän joukkueen kesken pelattava turnaus ennen kuin tapahtumaa laajennetaan 24 joukkueen kisoiksi. Koronapandemia kuitenkin lykkäsi myös laajennuksen käyttöönottoa, ja niinpä myös seuraava, joulukuussa 2021 Japanissa pelattava MM-turnaus pelataan seitsemän joukkueen voimin.

Lähde: AS


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.