FC Inter jysäytti! Haaviin tarttui Espanjan La Ligassakin debytoinut argentiinalaishyökkääjä

© Kuva: Juha Tamminen

FC Inter on hankkinut yksivuotisella sopimuksella argentiinalaishyökkääjä Piben, kertoo veikkausliigaseura verkkosivuillaan.

24-vuotias Pibe, varsinaiselta nimeltään Agustín Pastoriza Cacabelos, on pelannut koko uransa Espanjassa.

Jo lapsena Espanjaan muuttaneen Piben pelaajaura alkoi Pontevedrassa, josta hän siirtyi pääsarjaseura Real Betisin riveihin vuonna 2013.

Piben pelaajauran toistaiseksi suurin kohokohta nähtiin vuonna 2014, kun hän pääsi debytoimaan Real Betisin edustusjoukkueen riveissä La Ligan ottelussa CA Osasunaa vastaan. Samana vuonna hän pelasi myös Argentiinan U20-maajoukkueessa.

Jos ylläoleva twiitti ei näy, klikkaa tästä.

Interin päävalmentaja José Riveirolle Pibe on hyvin tuttu pelaaja. Espanjalaisluotsin mukaan hän on ollut turkulaisseuran kiikarissa jo pidempään.

– Hänellä on jo hieman kokemusta kovista peleistä Espanjasta ja hän tulee hyvästä Betisin akatemiasta. Olen nähnyt hänen pelejään paljon varsinkin Coruxossa ja myös Pontevedrassa, Riveiro kertoo Interin verkkosivuilla.

– Sarja siellä on minulla hyvin hallussa ja olemme itse asiassa seuranneet Pibeä jo siitä saakka, kun tulin Interiin. Nyt meillä oli joukkueessa tilaa ja mahdollisuus tuoda hänet tänne.

Espanjan neljänneksi korkeimmalta tasolta, Burgos Promesasin riveistä Turkuun siirtyvä Pibe on Riveiron mukaan taitava hyökkäyspään pelaaja.

– Pibe on nopea liikkeissään kentällä ja hänellä on kyky luoda yksi vastaan yksi -tilanteilla etua joukkueelle. Hän on hyvä havainnoimaan peliä, pelaamaan hyökkäyssuuntaan ja pystyy osallistumaan maalintekoon, Riveiro jatkoi.

– Pibellä on myös hyvä kaukolaukaus ja kaikkiaan hän on hyvin hyökkäysvoimainen ja taitava pelaaja. Uskon hänen olevan mielenkiintoinen pelaaja seurattavaksi kannattajillemme ja hän auttaa tekemään hyökkäyksestämme sujuvampaa, Riveiro kuvailee.