Helsingin IFK on tehnyt kauden 2021 kattavan sopimuksen espanjalaisen laitahyökkääjän Juanan Entrenan kanssa.

Entrena, 24, edusti viimeksi kotimaansa kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavaa Orihuela CF:n joukkuetta, jossa hän pelasi lainalla UD Melillasta. Hän pelasi Orihuelassa viisi ottelua ja viimeisteli yhden maalin keväällä 2020.

Juniorivuosinaan Entrena pelasi kotiseutunsa seurassa Granadassa sekä Sevillassa, Barcelonassa ja Espanyolissa, jota hän edusti aikuisikään asti.

[readmore from=HIFK]

Kaudella 2016-17 Entrena pääsi Granadan paidassa kolmesti kentälle La Ligassa, mutta valtaosan kokemuksestaan hän on kerryttänyt Espanjan kolmannella sarjaportaalla, jolla hän on esiintynyt runsaat 70 kertaa.

Ulkomailla Entrena on pelannut aiemmin kauden verran kroatialaisessa NK Rudesissa ja kyproslaisessa Omonia Nikosiassa.

– Halusin tulla tänne kehittyäkseni entistä enemmän pelaajana. Tämä oli eräänlainen askel tuntemattomaan minulle, sillä en tiennyt juuri mitään Suomesta tai jalkapallosta täällä entuudestaan. Sain kuitenkin hyvän ensivaikutelman HIFK:sta, ja kaikki on sujunut hienosti siitä lähtien, kun tulin tänne Helsinkiin. Olen varma siitä, että tulen viihtymään hyvin tässä kauniissa kaupungissa, vaikkakin täällä vielä tässä vaiheessa on aika kylmät kelit, Entrena kommentoi HIFK:n sivuilla.

– Juanan Entrena on monipuolinen pelaaja, joka pystyy pelaamaan monella eri pelipaikalla. Hän tuo meille uutta luovuutta ja yllätyksellisyyttä hyökkäyspeliin. Uskomme vahvasti siihen, että hän saa uuden nosteen uralleen HIFK:ssa, sanoo HIFK:n urheilutoimenjohtaja Mika Lönnström.

Helsinkiläisseura on viime päivinä vahvistanut rivejään parillakin ulkomaalaisella pelaajalla. Tällä viikolla HIFK:hon ovat liittyneet jo Entrenan maanmies, puolustaja Pipe Saez sekä englantilaismaalivahti Calum Ward. Kaikkiaan HIFK:lla on tällä hetkellä 16 pelaajasopimusta ensi kaudeksi. Viime vuonna Tähtirinnat tuli Veikkausliigassa kahdeksanneksi.