Veikkausliigan HIFK on kiinnittänyt joukkueeseensa kolmannen maalivahdin kaudelle 2021. Seuraan siirtyy lainasopimuksella Valioliigasta tutun, mutta nykyisin toisella sarjatasolla pelaavasta Bournemouthin organisaatiosta 20-vuotias Calum Ward.

HIFK:n muut maalivahdit ovat Hongasta täksi kaudeksi lainattu Markus Uusitalo sekä tammikuussa jatkosopimuksen seuran kanssa tehnyt Martti Puolakainen.

Ward on pelannut Bournemouthin junioriakatemiassa vuodesta 2013 lähtien, ja harjoitellut ajoittain seuran edustusjoukkueen kanssa. Hän lukeutuu myös Irlannin alle 21-vuotiaiden maajoukkuerinkiin, vaikkei Transfermarktin mukaan olekaan juniorimaaotteluita vielä pelannut. Sivusto listaa Wardille vain muutaman ottelun Bournemouthin alle 18-vuotiaiden joukkueessa. Kaudella 2019-2020 Ward pelasi lainalla Englannin kuudennen sarjatason Weymouthin joukkueessa.

[readmore from=HIFK]

– Olen pelannut ainoastaan muutaman pelin tällä kaudella, joten halusin päästä jonnekin, jossa olisi mahdollista saada lisää peliaikaa. HIFK ja Helsinki tuntui hyvältä vaihtoehdolta. Täällä on kasassa laadukas valmennustiimi ja näen, että täällä on hyvät edellytykset kehittyä, Ward kommentoi siirtoaan HIFK:n tiedotteessa.

Wardin lainapesti kestää alustavasti ”kesään asti”.

HIFK:n sopimustilanne 29.1.2021:

Maalivahdit:
Martti Puolakainen
Markus Uusitalo (lainalla FC Hongasta)
Calum Ward (lainalla AFC Bournemouthista)

Puolustajat:
Selman El Baset (lainalla FC Ingolstadtista)
Aldayr Hernández
Macario Hing-Glover
Jean-Claude Mabinda
Hannu Patronen
Pipe Sáez

Keskikenttäpelaajat:
Jani Bäckman
Jukka Halme
Sakari Mattila
Moshtagh Yaghoubi

Hyökkääjät:
Jusif Ali
Erikson Carlos