Kun ajatellaan maailman tunnetuimpia ”jalkapallolauluja”, tulee monille varmaan ensimmäisten joukossa mieleen ”You’ll Never Walk Alone”. Kappale tunnetaan ennen kaikkea Liverpool FC:n seurahymninä, mutta sitä laulavat säännöllisesti otteluissaan myös muun muassa Celticin, Borussia Dortmundin, Twenten, Mainzin ja monien muiden joukkueiden kannattajat.

Nyt tuon laulun tunnetuimman version esittäneen Gerry and the Pacemakersin laulaja Gerry Marsden on kuollut. Liverpoolissa syntynyt Marsden oli kuollessaan 78-vuotias. Hän kuoli sydämen veritulehdukseen.

Liverpool FC

@LFC
It is with such great sadness that we hear of Gerry Marsden’s passing.

Gerry’s words will live on forever with us. You’ll Never Walk Alone ❤️

Gerry and the Pacemakersin kaikki kolme ensimmäistä singleä: How Do You Do It?, I Like It ja You’ll Never Walk Alone ylsivät kaikki britannian listaykköseksi julkaisuvuonnaan 1963. Samaan aikaan nousuaan musiikkimaailman huipulle teki saman kaupungin The Beatles, joka onnistui yltämään singlelistan kärkeen ”vasta” kolmannella kappaleellaan From Me To You. Yhtyeet rakensivat uriaan rinta rinnan ja esiintyivät säännöllisesti samoissa tapahtumissa.

Legendaarinen You’ll Never Walk Alone ei kuitenkaan ollut Gerry and the Pacemakersin alkuperäistuotantoa, vaan se julkaistiin ensi kerran vuonna 1945 Carousel-musikaalissa. Gerry Marsdenin laulama versio teki siitä kuitenkin ikivihreän hitin, ja Liverpoolin kannattajille niin tärkeän kappaleen.

Gerry Marsden teki urallaan myös hyväntekeväisyystyötä musiikillaan. ”YNWA”-hymnin merkityksestä miehen uralle kertoo sekin, että hänen vuonna 1993 julkaistun omaelämäkertansa nimi on ”I’ll Never Walk Alone”.

Kesäkuussa 2019 Gerry Marsden oli yllätysesiintyjänä Take Thatin konsertissa Anfieldilla. Hän lauloi tietysti You’ll Never Walk Alonen, jolla juhlistettiin Liverpoolin muutama päivä aiemmin tapahtunutta Mestarien liigan voittoa. Varsinaisesti Marsden oli vetäytynyt eläkkeelle musiikin parista vuonna 2018. Hän oli käynyt sydänleikkauksissa vuosina 2003 ja 2016.

You’ll Never Walk Alone tulee soimaan varmasti tammikussakin useilla jalkapallostadioneilla, vaikka katsomot paistavatkin koronapandemian vuoksi tyhjyyttään. Kun yleisö taas palaa katsomoihin, hoilataan laulua varmasti samalla myös Gerry Marsdenin muistolle.

Liverpool FC

@LFC
Gerry’s voice accompanied our biggest nights. His anthem bonded players, staff and fans around the world, helping create something truly special ❤️

You’ll Never Walk Alone ❤️

Lähde: Guardian