Lukakun, Balotellin ja Eto’on kerhoon uusi jäsen – hollantilaiskärki teki maalin debyyttipelissään neljännessä joukkueessa peräkkäin

© Kuva: Getty Images

Belgialainen FC Brugge teki joulukuun lopussa ison hankinnan, kun se värväsi 31-vuotiaan Bas Dostin neljällä miljoonalla eurolla. Kokenut hyökkääjä on tässä vaiheessa tammikuun siirtoikkunaa euroopanlaajuisesti 11. kallein pelaajasiirto.

Sunnuntaina Dost kiitti uutta seuraansa luottamuksesta. Dost teki jo 13. minuutilla Bruggelle 1-0-johtomaalin, kun hänen joukkueensa haki 2-1-voiton St.Truidenista vieraskentällä Belgian liigassa.

Mikään uusi tunne maali debyyttiottelussa ei 196-senttiselle Dostille ollut, sillä hän on tuulettanut maalia ensimmäisessä pelissään nyt jo neljässä joukkueessa peräkkäin. Dost maalasi debyytissään Bruggen tavoin myös Wolfsburgissa (vuonna 2012), Sporting Lissabonissa (2016) ja Eintracht Frankfurtissa (2019). Dost ehti harjoitella ennen debyyttiään Bruggen kanssa kuusi päivää.

– Debyytissään on ekstralatautunut. Olin keskittynyt ensiminuutista lähtien, sitä virittäytymistä tarvitaan. Tarvitsen tavoitteita.

– On ihan sama, onko 18- vai 31-vuotias, niin hyökkääjänä haluaa tehdä maaleja. Sitä haluaa näyttää osaamisensa heti, ja sen minä tein, Dost sanoi pelin jälkeen Het Laatste Nieuwsin ja Transfermarktin mukaan.

2000-luvulla vain yhdeksän eri pelaajaa Euroopassa on tehnyt maalin debyyttiottelussaan neljässä eri joukkueessa – ei välttämättä perättäisissä seuroissa. Granadassa nykyisin pelaava Roberto Soldado on tällä saralla omaa luokkaansa, sillä hänellä debyyttiottelun maaleja on peräti viisi – viidessä pelaamassaan seurassa.

Eniten maaleja uuden seuran debyyttiotteluissa (maalit/debyyttiottelut eli eri seurat):

Roberto Soldado 5 maalia/5 seuraa
Danko Lazovic 4/6
Darren Bent 4/6
Romelu Lukaku 4/6
Bas Dost 4/6
Mario Balotelli 4/7
Samuel Eto’o 4/7
Mido 4/9
Loïc Remy 4/11


PÄIVÄN VIHJE: LEICESTER – CHELSEA

Onko hyvävireinen kettulauma Chelsealle liikaa?