Ranskan mahtiseura PSG kärsi sunnuntaina ensimmäisen tappionsa joulukuussa valmentajaksi palkatun Mauricio Pochettinon alaisuudessa, kun putoamisviivan alapuolella ollut Lorient kaatoi sen kotikentällään 3-2. Ottelu oli Pochettinolle PSG:ssä kuudes.

Tappion myötä PSG jatkaa 22 ottelukierroksen jälkeen sarjataulukossa vasta kolmantena. Edelle yltävät pisteen enemmän kerännyt Lyon sekä sarjakärkeen noussut Lille, joka voitti omassa sunnuntain ottelussaan Dijonin 1-0. Lillen etumatka PSG:hen on kolme pistettä.

Lorient siirtyi pelissä 1-0-johtoon Laurent Abergelin kauniilla ylänurkkalaukauksella rangaistusalueen takaa, kun pelattiin pelin 36. minuuttia. PSG:n supertähti Neymarin kaksi rankkarimaalia (45. ja 58. minuutti) käänsivät ottelun vieraille, mutta Lorient ei luovuttanut.

24-vuotias kongolainen Yoane Wissa toi kauden kuudennella maalillaan kotijoukkueen taas tasoihin. PSG haki tasoitusmaalin jälkeen innokkaasti voittomaalia, ja lopulta turhankin innokkaasti.

Lisäjan toisella minuutilla PSG:llä ei ollut ainuttakaan puolustajaa omalla kenttäpuoliskollaan, kun Lorient lähetti 21-vuotiaan, vaihdossa aloittaneen Teremas Moffin karkumatkalle. Nigerialaishyökkääjä ei epäröinyt, vaan sijoitti pallon alanurkkaan ja käynnisti Lorientin villit voitonjuhlat. Moffi onnistui maalinteossa jo viidennessä ottelussa peräkkäin.

Wissa ja Moffi ovat Lorientin kauden parhaat maalintekijät kuudella tekemällään maalilla, mutta sunnuntain ottelun molemmat aloittivat vaihdossa. Ennen PSG:n vierailua Lorient oli sarjassa toiseksi viimeisenä tasapisteissä sarjajumbo Nimesin kanssa, mutta nyt se nousi karsijan paikalle. Viimeisellä suoran säilyjän paikalla oleva Nantes on edellä vain maalieron turvin.

OptaJean

@OptaJean
5 – Paris have recorded five defeats after 22 Ligue 1 games this season, their highest tally at this stage during the QSI era (since 2011/12). Relapse. #FCLPSG

Get French Football News

@GFFN
PSG's loss to FC Lorient might surprise many, but Mauricio Pochettino's first defeat as boss arguably overdue - Les Parisiens have looked less dangerous than their opponents on multiple occasions in recent weeks, the home game against Brest being just 1 other example.