Pikkuhuuhkajilla suotuisa arpaonni EM-karsinnoissa – ei jättiläisiä samaan lohkoon

© Kuva: Juha Tamminen

Pikkuhuuhkajat arvottiin vuoden 2023 EM-karsintojen A-lohkoon yhdessä Kroatian, Itävallan ja Norjan kanssa. Lohkon muut joukkueet ovat Azerbaidzhan ja Viro. Suomi oli arvontojen neloskorissa.

Suomen arpaonnea voidaan pitää melko hyvänä. Lohkon maista vain Kroatia on mukana kesän 2021 EM-turnauksessa. Se selviytyi mukaan oman karsintalohkonsa kakkosena sen jälkeen, kun playoffit jouduttiin perumaan koronapandemian vuoksi. Myös Itävalta sijoittui lohkossaan toiseksi, mutta jäi kisoista rannalle.

Karsinnat viime vuoden alle 19-vuotiaiden EM-kisoihin (vuonna 2001 ja myöhemmin syntyneille) jäivät kesken ja kisat peruttiin koronapandemian takia. 28 joukkueen toiseen karsintavaiheeseen selviytyivät lohkon maista Kroatia, Itävalta, Norja ja Suomi.

Maaliskuussa alkavissa EM-karsinnoissa saavat pelata vuonna 2000 ja sitä myöhemmin syntyneet pelaajat.

Vuoden 2023 alle 21-vuotiaiden EM-turnaus pelataan Romaniassa ja Georgiassa kesä-heinäkuussa 2023. Kisoihin pääsevät suoraan kunkin lohkon voittaja sekä paras lohkokakkonen. Muut kahdeksan lohkokakkosta pelaavat playoffeissa lopuista neljästä kisapaikasta.

Karsinnat alkavat tämän vuoden maaliskuussa ja päättyvät kesäkuussa 2022. Jatkokarsinnat pelataan syksyllä 2022.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.