Ranskalaislegenda Emmanuel Petit sanoo, että hänen maanmiehensä, Paris Saint-Germainin Kylian Mbappé on ottanut pelaamiseensa liikaa vaikutteita joukkuekaveriltaan Neymarilta.

Mbappé, 22, on yksi oman sukupolvensa suurimmista tähdistä, ellei kaikista suurin. Hän on lyhyestä ammattilaisurastaan huolimatta voittanut jo kahdeksan pokaalia Ranskan kilpailuissa, päässyt kertaalleen Mestarien liigan loppuotteluun ja juhlinut myös maailmanmestaruutta. Transfermarkt-sivuston mukaan Mbappé on pelannut urallaan 243 miesten ottelua tehden niissä yhteensä hurjat 147 maalia.

[readmore from=PSG]

Brasilialaistähti Neymar, 28, saapui PSG:hen Mbappén kanssa samaan aikaan kesällä 2017, minkä jälkeen he ovat ovat kylväneet tuhoa yhdessä pelaamissaan otteluissa. Kaksikon menestyksestä huolimatta Petit pelkää, että Mbappé on ruvennut matkimaan liikaa Neymaria ja hänen näyttäviä temppujaan.

– Hänen kehonkielensä ei vaikuta minusta positiiviselta. Minusta tuntuu, että hän on ”neymarisoitunut”. Hän haluaa tehdä kentällä samoja asioita kuin Neymar, vaikka hänellä ei ole Neymarin ominaisuuksia, kommentoi Petit RMC Sportille.

– Minusta tuntuu myös, että vastustajat ovat analysoineet hänen päävahvuutensa eli nopeuden. Tämän pojan todellinen vahvuus on hänen spontaanissa pelaamisessaan, ei siinä, että hän ottaa johdon.