Huuhkajien profiilipelaaja Glen Kamara dominoi tunnetusti myös Skotlannin pääsarjaa ylivoimaisella erolla johtavan Rangersin paidassa. Vaan nähdäänkö sunnuntaina kentällä peräti kaksi suomalaista, kun Rangers matkustaa sarjaottelussa liigassa kolmantena olevan Aberdeenin vieraaksi? Evening Express nimittäin kertoo, että Aberdeen on kutsunut Pikkuhuuhkajien keskikenttäpelaajan Miko Virtasen etuajassa takaisin lainapestiltään.

Samassa yhteydessä Virtasen kanssa Aberdeen kutsui takaisin myös hyökkääjä Bruce Andersonin. Anderson on viettänyt syyskauden lainalla toisen sarjaportaan Ayr Unitedissa ja Virtanen saman sarjan Arbroathissa. Molempien lainapesti kattoi koko kauden, mutta niissä oli pykälä, joka salli lainojen päättämisen jo tammikuussa. Aberdeenin valmentaja Derek McInnes vahvisti, että tuo pykälä on nyt käytetty.

– Puhuimme heidän lainaseurojensa kanssa, ja Anderson ja Virtanen palaavat takaisin ryhmäämme. He saivat pelata seuroissaan lauantaina, ja palaavat sitten meille tällä viikolla, McInnes selvitti.

[readmore from=Virtanen-Miko]

Keskikentän pohjalla parhaiten viihtyvä Virtanen pelasi Arbroathin joukkueessa syyskauden aikana 12 ottelua, joista 11:ssa hän oli avauskokoonpanossa. Tilille tuli kymmenen täyttä 90-minuuttista ja tilastoihin kaksi varoitusta. Virtanen pelasi Arbroathissa lainalla myös viime kaudella, ja on nyt pelannut Skotlannin toisella sarjatasolla kaikkiaan 29 ottelua. Pääsarjadebyytti on toistaiseksi tekemättä.

Jo hyvin nuorena Englantiin muuttanut ja Evertonin akatemiaan liittynyt Virtanen on kolunnut läpi myös Suomen juniorimaajoukkueet. Alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa pelejä on kertynyt Virtaselle kuusi. Hän on pelannut maajoukkueessa ajoittain myös oikeana laitapuolustajana.