Veikkausliiga on julkaissut otteluohjelmansa kaudelle 2021.

Runkosarjan avauskierros pelataan lauantaina 10. huhtikuuta ja viimeinen kierros lauantaina 11. syyskuuta.

Runkosarjan jälkeen kausi jatkuu kuuden parhaan joukkueen Mestaruussarjalla ja sijoille 7.-12. runkosarjassa sijoittuneiden Haastajasarjalla. Mestaruussarja ja Haastajasarja pelataan 18. syyskuuta – 16. lokakuuta.

Mestaruussarjan ja haastajasarjan jälkeen pelataan eurolopputurnaus, jonka viimeisen pelin runkopäivä on 6. marraskuuta. Ohjelmat näiden osalta vahvistetaan edellisen vaiheen päättymisen jälkeen.

– Ohjelma on viikonloppupainotteinen; Kaikki viikonloput hyödynnetään, jos se on vaan mahdollista, Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa kommentoi sarjan sivuilla.

– Pelikauden aikana pelataan kaikkiaan 31 kierrosta ja kyseisen aikaikkunan aikana on 31 viikonloppua. Niistä viikonlopuista kolme kokonaan maaotteluiden aikana, yksi juhannuksena ja kaksi EM-kisojen aikaan. Tästä johtuu, että joidenkin kierrosten runkopäivä on arkena, koska ei ole riittävästi viikonloppuja.

Otteluiden alkamisajat puolestaan vaihtelevat nimenomaan viikonloppuisin ja tähän on selkeät syyt.

– Arkena otteluiden alkamisaika on joitain erikoispoikkeuksia lukuun ottamatta 18.30, Marjamaa viittaa jo tuttuun ja hyväksi koettuun alkamisaikaan.

– Viikonloppuisin pääpeliajat ovat lauantaina kello 17.00 ja sunnuntaina kello 18.30, mutta otteluita voi olla eri kellonaikaan, jotta päivän aikana on mahdollista seurata useampaan ottelua.

UEFA:n kansainvälisiin seurakilpailuihin valikoituu kaudelle 2022-23 joukkueita seuraavasti:

  • Suomen mestari saa paikan UEFA:n Mestareiden Liigan karsintaan
  • Suomen Cupin voittaja ensimmäisen paikan Euroopan Konferenssi Liigaan
  • Veikkausliigan 2. sijoittunut saa toisen paikan Euroopan Konferenssi Liigaan (mikäli Cupin voittaja on sijoittunut Veikkausliigassa sijoille 1. tai 2., menee toinen Euroopan Konferenssi Liigaan oikeuttava sijoitus Veikkausliigan 3. sijoittuneelle).
  • Eurolopputurnauksen voittaja saa kolmannen, eli viimeisen paikan Euroopan Konferenssi Liigaan

Veikkausliigassa 12. sijalle sijoittunut joukkue putoaa suoraan Ykköseen kaudelle 2022. Veikkausliigassa sijalle 11. sijoittunut joukkue karsii paikasta Veikkausliigaan Ykkösen nousukarsinnan voittaneen joukkueen kanssa, kaksiosaisessa karsinnassa.

Veikkausliigan runkosarjan avauskierros

Lauantai 10. huhtikuuta

15:00:
HIFK – FC Honka

17:00:
IFK Mariehamn – HJK
KuPS – FC Inter
SJK – Ilves
FC Haka – FC Lahti
FC KTP – AC Oulu

Voit katsoa koko runkosarjan otteluhojelman TÄSTÄ LINKISTÄ.