Bayern München on edennyt melkoista voittokulkua kaikilla rintamilla sen jälkeen, kun Hansi Flick nimettiin joukkueen valmentajaksi marraskuussa 2019. Flickin johdolla Bayern voitti viime kaudella Bundesliigan, Saksan Cupin, Mestarien liigan ja sekä UEFA:n että Saksan Supercupit.

Tälläkin kaudella Bayern selvitti Mestarien liigan lohkovaiheen suvereenisti ja on noussut kahdesta tappiostaan huolimatta Bundesliigan kärkeen. Keskiviikkona joukkue koki kuitenkin Flickin aikakauden suurimman pettymyksensä, kun se hävisi Saksan Cupin toisella kierroksella yllättäen 2. Bundesliigan kärkijoukkueisiin lukeutuvalle Holstein Kielille.

Kielin Hauke Wahl puski joukkueelleen 2-2-tasoituksen lisäajan viidennellä minuutilla. Rangaistuspotkukilpailussa Bayernin kuudes laukoja Marc Roca oli ainoa epäonnistuja. Holstein Kielin maalivahti Ioannis Gelios torjui Rocan yrityksen.

Hansi Flick ei peitellyt pettymystään ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa. Triplamestaruus jää tällä kaudella Bayernilta haaveeksi.

– Tietysti tämä on järkytys. Olemme valtavan pettyneitä, sillä halusimme puolustaa triplaa, Flick totesi medialle.

– Pienet asiat ratkaisivat tänään, sillä joukkue osoitti hyvää moraalia. Hallitsimme peliä, kuten tavoitteemmekin oli. Sitäkin suututtavampaa on, että he tasoittivat pelin viimeisellä sekunnilla.

– Onnittelut Kielille. He tekivät ottelusta cup-taiston ja pelasivat hyvin sitoutuneina. Meidän täytyy niellä tappio ja tehdä asioita paremmmin sekä puolustaa tiiviimmin. Tämä on yllätys, mutta tätä varten cup on olemassa.

Bayern München pelasi ottelussa jokseenkin parhaalla kokoonpanollaan, mutta Kiel pani kampoihin ja venyi parhaimmilleen. Molempien joukkueiden taholta kehuttiin Kielin puolustusasennetta ja maalivahti Geliosta.

– Tämä on meille kaikille poikkeuksellinen kokemus. Tällaista ei tapahdu joka päivä ja tulemme muistamaan tämän pitkään, Holstein Kielin valmentaja Ole Werner kommentoi joukkueensa tuntoja.

– Puolustimme järkevästi ja meillä oli hyvä maalivahti. Kun meillä oli pallo, olimme rohkeita. Luulen, että se oli avain siihen, että meillä oli sanottavamme tässä pelissä.

Kyseessä oli ensimmäinen kerta 20 vuoteen, kun Bayern putosi cupista jo toisella kierroksella. Edellisen vastaavan pettymyksen se koki kaudella 2000-2001, kun se joutui FC Magdeburgin yllättämäksi.

Siitäkin oli kulunut jo 17 vuotta, kun Bayern oli hävinnyt cupissa viimeksi alemmalla sarjatasolla pelaavalle joukkueelle. Tuolloin Alemannia Aachen pudotti Bayernin puolivälierävaiheessa, eli kaksi kierrosta tämänkertaista myöhemmin.

[readmore from=Bayern-München]

Ennen eilistä Bayern oli voittanut cupissa 33 vierasottelua putkeen. Edellisen vierastappion se koki maaliskuussa 2009 Bayer Leverkusenin vieraana.

Holstein Kiel kohtaa cupin kolmannella kierroksella kotikentällään SV Darmstadtin. Neljännesvälierät pelataan 2.-3. helmikuuta. 16 parhaan joukossa on peräti seitsemän pääsarjatason alapuolella pelaavaa joukkuetta. Kaikki neljännesvälieräparit ovat:

Rot-Weiss Essen-Bayer Leverkusen
Wolfsburg-Schalke
Holstein Kiel-Darmstadt
Jahn Regensburg-1. FC Köln
VfB Stuttgart-Borussia Mönchengladbach
Werder Bremen-Greuther Fürth
RB Leipzig-VfL Bochum
Borussia Dortmund-Paderborn

Lähteet: Bayernin kotisivut ja Transfermarkt