UEFA: EM-kisat pelataan suunnitellusti 12 maassa – fanien kohtalo ratkeaa huhtikuussa

© Kuva: Getty Images

Euroopan jalkapalloliitto UEFA on päättänyt järjestää tulevan kesän EM-kisat suunnitellusti 12 maassa.

Kisojen järjestäminen oli jo alunperin loogisesti haastavaa, kun UEFA päätti järjestää kisat ensimmäistä kertaa 12 eri maassa. Järjestämistä on monimutkaistanut entisestään koronaviruspandemia, joka on johtanut eri maissa erilaisiin toimenpiteisiin.

UEFA:n presidentti Aleksander Ceferin ja kisojen isäntäkaupunkien edustajat pitivät keskiviikkona operatiivisen kokouksen, jossa päätettiin käytännön asioista. Kokouksessa sovittiin muun muassa siitä, että isäntäkaupungit saavat huhtikuuhun asti aikaa tehdä suunnitelman fanien varalle. Vielä ei siis ole varmaa, pelataanko kisat yleisön edessä vai tyhjille katsomoille.

– UEFA on sitoutunut pitämään vuoden 2020 EM-kilpailut alunperin suunnitelluissa 12 kaupungissa, Ceferin sanoi.

– Olen optimistinen sen suhteen, että asiat ovat hyvin erilaisia viruksen suhteen, mitä lähemmäs kisoja mennään.

– On tärkeää, että annamme isäntäkaupungeille ja maiden hallituksille niin paljon aikaa kuin voimme muotoillaksemme tarkan kuvan siitä, mikä on mahdollista kesä-heinäkuussa.

– Kaupungeille annetaan enemmän joustavuutta suunnittelussa. He saavat huhtikuun alkuun asti suunnitella sitä, miten fanit voidaan päästää stadionille.

Kisojen isäntäkaupunkeina toimivat Lontoo, Dublin, Baku, München, Rooma, Pietari, Kööpenhamina, Bukarest, Amsterdam, Bilbao, Budapest sekä Glasgow.

Huuhkajat pelaa historian ensimmäisen EM-kisaottelun Kööpenhaminassa Tanskaa vastaan. Huuhkajien kaksi muuta alkulohkon ottelua (Venäjä ja Belgia) pelataan Pietarissa.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.