Ajax tiedottaa hakevansa urheilun kansainväliseltä tuomioistuimelta CAS:ltä muutosta maalivahti André Onanan saamaan pelikieltoon. Onanan lokakuussa antama näyte tuli takaisin positiivisena.

UEFA langetti Ajaxin 24-vuotiaalle kamerunilaisvahdille vuoden mittaisen kiellon kaikenlaiseen jalkapalloon liittyvään toimintaan. Onana ei saa edustaa Kamerunin maajoukkuetta tai Ajaxia seuraavan 12 kuukauden aikana.

Onanan ja Ajaxin selitys kielletyn aineen käytölle oli, että maalivahti oli epähuomiossa ottanut vaimolleen määrättyä Lasimac-lääkettä voidessaan pahoin 30. lokakuuta.

Ajaxin seurajohtoon kuuluva ex-huippuvahti Edwin van der Sar kommentoi Onanan saamaa pelikieltoa.

− Emme missään nimessä hyväksy suoritusta parantavien aineiden käyttöä, vaan olemme puhtaan urheilun puolella, van der Sar sanoi.

− Tämä on karmea takaisku Andrélle ja seuralle. Hän on huippumaalivahti, joka on osoittanut arvonsa ja on suosittu fanien keskuudessa, van der Sar jatkoi.

Van der Sarin mukaan kyse oli kuitenkin vahingosta. Vaikka UEFA:n säännöissä lukee, että pelaaja on itse vastuussa aineista, jotka hänen kehoonsa menevät, toivoo Ajax silti päätöksen muuttamista.

− Toivoimme ehdollista pelikieltoa tai paljon lyhyempää sanktiota, koska on perusteltua väittää, ettei hän yrittänyt käyttää lääkkeitä parantaakseen pelaamistaan, van der Sar totesi.

Ajax on kohdannut viime päivinä muitakin vastoinkäymisiä. Seuran 22 miljoonan euron ennätyshankinta Sebastién Haller jäi jostain syystä puuttumaan joukkueen Eurooppa-liigan pelaajalistasta, ja UEFA on nyt päättänyt, ettei hyökkääjä saa pelata kevätkaudella turnauksessa.

Lähde: AS