Mestarien liigan pudotuspelit käynnistyvät tänään, keskiviikkona kahden ottelun voimin. Ennen ensimmäistäkään ottelua on hyvä vilkaista todennäköisyyksiä Mestarien liigan voittajaksi.

Arvostettu ennustesivusto FiveThirtyEight on arvioinut monimutkaisen systeeminsä avulla kaikki jatkossa olevat joukkueet ja laittanut ne järjestykseen sen mukaan, mikä joukkue on todennäköisin Mestarien liigan voittaja. Arviota tarkastellaan jokaisen ottelun jälkeen, joten tässä vaiheessa on hyvä vilkaista, mitä ennuste kertoo.

Ylivoimaisesti todennäköisin mestarisuosikki on erinomaisessa vireessä oleva Manchester City, jolle sivusto tarjoaa Mestarien liigan voitosta peräti 37 prosentin todennäköisyyden. Lukema on todella korkea, ja pelkästään Man Cityn finaalipaikan todennäköisyys on 54 prosenttia.

Toiseksi todennäköisin mestari on jopa hieman yllättäen Barcelona, jonka kohdalla arpaonni oli todella kova heti ensimmäisellä pudotuspelikierroksella, kun vastaan tulee viime kauden finalisti Paris Saint-Germain. Barcelona ja PSG lyövät yhteen otteluparin avausosassa heti tänään, keskiviikkona. Barcelonan mestaruuden todennäköisyys on 13 prosenttia. PSG:n todennäköisyys mestariksi on yllättävän pieni, vain kaksi prosenttia.

Vähemmän yllättäen korkealla on myös hallitseva mestari ja seurajoukkueiden maailmanmestaruuden hiljattain voittanut saksalaisjätti Bayern München, jonka lukema todennäköisyys finaalin voittajaksi on 11%.

FiveThirtyEight-sivuston ennuste perustuu kehittyneisiin tilastoihin, kuten xG-malleihin sekä sivuston omaan SPI-rankingiin, jossa tutkitaan muun muassa joukkueiden markkina-arvoja, viime kautta sekä maaliodottamaa. Voit tutustua ennusteeseen tarkemmin tästä (englanniksi).

Mestarien liigan todennäköiset voittajat

  1. Manchester City, 37%
  2. Barcelona, 13%
  3. Bayern München, 11%
  4. Liverpool, 7%
  5. Real Madrid, 6%
  6. Chelsea, 5%
  7. Juventus, 5%
  8. Atlético Madrid, 3%
  9. Borussia Dortmund, 3%
  10. RB Leipzig, 3%
  11. PSG, 2%
  12. Sevilla, 2%
  13. Atalanta, 2%
  14. Porto, <1%
  15. Borussia Mönchengladbach, <1%
  16. Lazio, <1%

Jos et näe alla olevaa twiittiä, voit katsoa sen tästä.

ESPN FC

@ESPNFC
The favourites to win the Champions League 👀