Entinen valioliigavalmentaja Glenn Roeder on kuollut. Hän oli kuollessaan 65-vuotias. Roederin kerrotaan hävinneen pitkään kestäneen taistelun aivokasvainta vastaan. Hänen kuolemastaan kertoi valmentajayhdistys League Managers Association (LMA).

Arsenalin kasvatti Roeder pelasi puolustajan paikalla. Kasvattajaseurassaan hän ei edustusjoukkueeseen noussut, mutta teki komean uran edustaen muun muassa Leyton Orientia, Queen’s Park Rangersia, Newcastlea ja Watfordia.

Jo viimeisen pelikautensa aikana kaudella 1992-1993 Roeder aloitti työt valmentajana, toimien Gillinghamin pelaaja-valmentajana. Sen jälkeen hän toimi Watfordin (1993-1996), West Hamin (2001-2003), Newcastlen (2006-2007) ja Norwichin (2007-2009) valmentajana. Vuosina 1996-1999 Roeder työskenteli Glenn Hoddlen apulaisena Englannin A-maajoukkueessa.

Kamppailu aivokasvaimen kanssa oli totisesti pitkä. Roeder oli johdattanut West Hamin Valioliigassa seitsemänneksi kaudella 2001-2002, kunnes huhtikuussa 2003 häneltä löydettiin aivokasvain. Sama sairaus siis johti Roederin kuolemaksi lähes 18 vuotta myöhemmin.

Roederin ura jalkapallon parissa päättyi vuonna 2018, kun hän oli toiminut parin vuoden Stevenagen taustajoukoissa.

– Glenn saavutti niin paljon elämänmittaisen uransa aikana jalkapallon parissa, LMA:n toimitusjohtaja Richard Bevan totesi.

– Lopetettuaan pelaamisen hänestä tuli yksi Englannin arvostetuimmista valmentajista, joka työskenteli ammattilaisjalkapallon kaikilla tasoilla, edustusjoukkueissa ja akatemioissa, ja toimien monien valmentajien ja pelaajien luotettuna neuvonantajana. Jokaisessa seurassaan hän päätti kehittää uusia lahjakkuuksia ja antaa nuorille pelaajille tilaisuuksia.

Roederin muistoksi on tulvinut lukuisia kunnianosoituksia tunnetuilta jalkapallohenkilöiltä.

– Glenn oli huipputyyppi, joka rakasti jalkapalloa ja oli jolle perhe oli tärkeintä. Reaktioista huomaa, mitä kaikki ajattelivat hänestä, entinen Englannin maajoukkuepelaaja ja Roederin pelikaveri Chris Waddle sanoi BBC Radio 5 Livessä.

Waddle muisteli sitä, kuinka Roeder oli pallollisena topparina suorastaan uranuurtaja.

– Hän oli ensimmäisiä pallollisia toppareita. Nyt puhutaan Rio Ferdinandista ja pelaajista, jotka pärjäävät pallon kanssa. Roederkaan ei silti halunnut vain purkaa palloa pois, vaan pelata sillä.

– Hänellä oli askelharhautuksensa. Kaikki tiesivät hänen tekevän sen, mutta silti sitä ei voinut estää. Jos hän pelaisi nyt, hän pelaisi takuulla jossain huippuseurassa.

Koska puolustajien pallollinen taituruus oli Roederin pelivuosina harvinaisempaa, sai hänen temppunsa jopa oman lisänimen ”Roeder Shuffle”

North East Homeless🗯

@2014NEH
Quality player, used to play out from back when it wasn’t fashionable, RIP the “Roeder Shuffle” x

Glenn Roeder ovat muistelleet myös muun muassa hänen entinen pelaajansa Don Hutchison sekä legendaarinen Gary Lineker.

Gary Lineker

@GaryLineker
Saddened to hear that Glenn Roeder has died. A real football man who had a great career both on the field and in the dugout. RIP

The Chronicle

@ChronicleNUFC
Player, manager, captain.

We're all saddened to hear of the death of Glenn Roeder

Our thoughts are with his family

Lähde: BBC