Jos näet lähivuosina Lazion pelatessa jalkapalloa kentällä pelaajan, jonka pelipaidan selkämuksessä lukee ”Mussolini”, saatat nähdä oikein. Roomalaisseuran junioreissa pelaa nimittäin Romano Floriani Mussolini, Italian toisen maailmansodan aikaisen fasistidiktaattorin Benito Mussolinin jälkeläinen kolmannessa polvessa.

Romano Mussolini täytti vastikään 18 vuotta ja on raivaamassa tietään äärioikeistolaisista kannattajaryhmistäänkin tunnetun Lazion Primavera-joukkueeseen. Mussolini oli penkillä reservijoukkueen edellisessä ottelussa, jonka Juventus voitti 2-0. Kyseessä oli toinen ottelu, kun hän mahtui joukkueensa kokoonpanoon.

Vaikka Lazion väkivaltaisiksikin joskus äityneet kannattajaryhmät ovat herättäneet useasti pahaa verta, vakuutetaan italialaismediassa, että ”politiikka ei kiinnosta Romano Mussolinia ja hän keskittyy jalkapalloon.”

Mussolini siirtyi pääkaupungin toisesta suurseurasta AS Romasta Lazion vahvuuteen vuonna 2016, ollessaan 13-vuotias. Hänen äitinsä on Alessandra Mussolini, ” Ducen” pojantytär sekä tunnettu italialainen näyttelijä, malli ja entinen europarlamentaarikko. Alessandra Mussolini ei kuitenkaan halunnut kommentoida poikansa jalkapallouraa.

– Pidättäydyn mieluummin kommentoimasta aihetta. Poikani ei halua, että puutun hänen elämäänsä ja hänen asioihinsa, Alessandra Mussolini totesi.

Lähde: AS