Viime viikolla EM-kisapaikkansa sinetöinyt Suomen naisten jalkapallomaajoukkue päätti EM-karsinnat komeaan murskavoittoon, kun Kypros kaatui Larnakassa peräti maalein 5-0!

Anna Signeulin luotsaama Helmarit-ryhmä ratkasi ottelun jo avausjakson aikana tehden neljä maalia. Maaleista kolme syntyi jo ensimmäisen 12 minuutin aikana.

Emma Koivisto vei Helmarit johtoon jo neljännellä minuutilla Kaisa Collinin hyvästä esityöstä. 0-1.

Helmarit

@HelmaritFI
4' Suomi aloittaa ottelun loistavasti! Collin alustaa upeasti ja Koivisto viimeistelee illan avausmaalin. 🔥 [0-1] #Helmarit #CYPFIN

Avausmaalista ei ehtinyt kulua edes kahta minuuttia, kun Kypros-vahti Maria Matthaiou joutui kaivamaan palloa selkänsä takaa jo toistamiseen. Linda Sällström karkasi läpiajoon ja viimeisteli Helmareiden toisen osuman. Maali oli Sällströmille jo karsintojen kymmenes. 0-2.

Helmarit

@HelmaritFI
6' Lisää tulee heti! Alanen tarjoilee Sällströmille hyvän tekopaikan, eikä hyökkääjä näistä erehdy - Suomi tuplaa johtonsa! 🇫🇮 [0-2] #Helmarit #CYPFIN

Eikä aikaakaan, kun Helmarit naulasi viimeisen naulan Kyproksen arkkuun. Evelina Summanen keskitti pallon takatolpalle vapaaksi jäänelle Adelina Engmanille, jolla oli helppo työ puskea pallo maaliin. 0-3.

Helmarit

@HelmaritFI
12' Engman! 👊 Summanen keskittää takatolpalle, ja Engman puskee Helmareiden kolmannen osuman. [0-3] #Helmarit #CYPFIN

Helmareiden illan neljäs osuma nähtiin puolen tunnin pelin jälkeen. Engmanin nappikeskitys oikealta laidalta tavoitti Collinin, joka puski EM-karsintojen avausmaalinsa.

Helmarit

@HelmaritFI
31' Engman tarjoilee mahtavan keskityksen Collinille - ja Collin puskee pallon voimalla verkon perukoille! 💥 [0-4] #Helmarit #CYPFIN

Jälkimmäisellä nelivitosella Kypros pääsi paremmin peliin mukaan ja sai luotua jopa maalipaikkoja. Kokonaisuudessaan puoliaika sujui kuitenkin ensimmäisen tavoin Helmarien komennossa, mutta suurin innokkuus maalintekoon loisti poissaolollaan.

Karsintojen aikana vähäiselle vastuulle jääneet Nora Heroum, Iina Salmi, Jenny Danielsson ja Juliette Kemppi saivat toisella puoliajalla kukin tärkeitä peliminuutteja. Kentälle pääsi myös Sanni Franssi, joka pelasi jokaisessa karsintaottelussa.

Aivan ottelun viime hetkillä Helmarit kaunisteli lukemia vielä 5-0:aan. Vaihtopelaaja Kemppi kiitti valmentajan luottamuksesta ja puski pallon maaliin.

Helmarit

@HelmaritFI
90+' SUOMI OSUU JÄLLEEN LISÄAJALLA! Kemppi nousee korkeimmalle ja puskee pallon maaliin. 🔥 [0-5] #Helmarit #CYPFIN

Murskavoiton myötä Helmarit teki historiallisen tempun. Kahdeksasta karsintaottelusta Helmarit voitti seitsemän ottelua ja pelasi yhden tasapelin. Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun Suomen naisten maajoukkue pelasi karsinnat ilman tappiota.

Helmarit

@HelmaritFI
Helmarit päättää EM-karsinnat upeaan voittoon! 🇫🇮

Joukkue tekee samalla historiaa - kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Suomi pelaa arvokisakarsinnat tappioitta! 💪 #Helmarit #CYPFIN