Kerroimme tiistaina, että HJK tiedotti kolmen sen liigajoukkueen ja reservijoukkueen piirissä olevan pelaajan antaneen positiivisen COVID-19-näytteen. Keskiviikkona HJK puolestaan kertoo kotisivuillaan, että sekä miesten edustusjoukkue että reservijoukkue HJK Klubi 04 on asetettu viranomaismääräyksellä 14 vuorokauden karanteeniin.

Karanteenin aikana pelaajat suorittavat vain yksilöharjoituksia. Karanteenit päättyvät sunnuntaina 28.2.

Molempien karanteeniin määrättyjen joukkueiden piti pelata ensi lauantaina Suomen Cupin lohkovaiheen viimeinen ottelunsa. HJK:n piti kohdata kotikentällään KTP ja HJK Klubi 04:n Gnistan. HJK:n tiedotteen mukaan ottelut siirtyvät pelattavaksi myöhempänä ajankohtana.

Palloliiton kotisivuilla tiedotetaan jo, että ensi maanantaille kaavailtu pudotuspeliarvonta siirtyy myöhempään ajankohtaan. Myös Palloliiton mukaan siirretyille otteluille etsitään uusia ajankohtia.

Suomen Cupin säännöissä määriteltiin, että lohkovaiheen otteluiden viitteellinen aikataulu ulottuu vain helmikuun loppuun. Säännöissä on myös, että joukkueet voidaan velvoittaa pelaamaan kolme päivää karanteenin päättymisen jälkeen, HJK:n joukkueiden tapauksessa siis 3. maaliskuuta. Jos koronatartuntojen takia pitäisi tehdä toinenkin ottelusiirto, tuomittaisiin peli Palloliiton sääntöjen mukaan päättymään 0-0.

Pudotuspelien avauskierros, neljännesvälierät on alkuperäisen aikataulun mukaan määrä pelata lauantaina 6. maaliskuuta, mutta nähtäväksi jää, joudutaanko pudotuspelejäkin siirtämään.

HJK:n vastustajalla KTP:llä ei enää mahdollisuuksia jatkoon ole, mutta HJK:n tilanne lohkossaan on tiukka. HJK on A-lohkon kakkosena tasapisteissä FC Lahden (molemmilla 4 pistettä) kanssa, ja pisteen HIFK:n edelle. HIFK-FC Lahti on ensi lauantain ohjelmassa. Lohkon voittaja etenee suoraan puolivälieriin, ja kakkonen pääsee neljännesvälieriin.

Myös HJK Klubi 04 on omassa Ykkösen karsintalohkossaan toisena saatuaan kahdesta pelistä kolme pistettä. Sen päätöskierroksen vastustajalla Gnistanilla on neljä pistettä. Lohkon muista joukkueista JIPPO on kolmessa ja MP yhdessä pisteessä.

Ensimmäiset kaksi neljännesvälieräjoukkuetta ratkeavat ensi lauantaina, kun Kakkosen Cupissa pelataan välieriä. Maanantaina suoritetussa välieräarvonnassa pareiksi saatiin SJK Akatemia/Ilves/2 ja PEPO-PIF. Neljännesvälierissä nähdään siis yksi veikkausliigaseuran reservijoukkue.

Kakkosen Cupin finalistit kohtaavat myös omassa Kakkosen Cupin loppuottelussaan, joka pelataan alustavasti lokakuussa.