Valkeakoskella seurattiin luultavasti silmä kovana, mitä tapahtui sunnuntain ainoassa Suomen Cupin ottelussa IFK Mariehamn-Honka. Haka oli vielä lisäajan alkaessa menossa maalieron turvin lohkosta jatkoon, mutta lisäajalla Juan Alegrían rintakehästä maaliin mennyt, kulmapotkusta syntynyt tasoitusmaali toi lohkon toisen jatkopaikan Hongalle.

Kotijoukkue IFK Mariehamn siirtyi johtoon 6. minuutilla, kun norsunluurannikkolaishyökkääjä Muhamed Tehe Olawale sysäsi pallon alanurkkaan pienen ja näppärän pallonsiirtelyn jälkeen. Honka nousi tasoihin 19. minuutilla, kun Darren Smith petasi vetopaikan Nasiru Banahenelle, joka laukoi tarkasti etualakulmaan.

Pelin kolmas maali syntyi aivan avausjakson lopulla, kun täysin vapaaksi unohdettu Elias Mastokangas pääsi karkuun ja sijoitti pallon ohi Tim Murrayn. Sekä IFK Mariehamnin että Hongan cup-taival päättyi näyttyvän tähän päivään, kunnes lopussa Alegrian 2-2-tasoitusmaali toi jatkopaikan espoolaisille. Vain vähän aiemmin Murray oli torjunut hienosti Mastokankaan toisen mainion maalipaikan.

Viikonlopun otteluiden jälkeen lohkovaiheesta ja Kakkosen Cupista varsinaiseen cupiin jatkavista 13 joukkueesta selvillä on nyt varmuudella kymmenen. Suoraan kahdeksan parhaan joukkoon eli puolivälieriin selviytyivät jo Veikkausliigan viime kauden mitalistit Inter ja KuPS, jotka voittivat omat alkulohkonsa puhtaalla pelillä.

A-lohkon kärjessä ja kiinni suorassa jatkopaikassa on tällä hetkellä HIFK, mutta HJK voi vielä nousta lohkon ykköseksi, jos se voittaa Klubin koronakaranteenin takia siirretyn lohkon päätösottelun HJK-KTP. HIFK jatkaa joka tapauksessa vähintään neljännesvälierissä. Tasapeli KTP-ottelusta tuo HJK:lle jatkopaikan neljännesvälierissä, mutta jos KTP voittaa, menee lohkon toinen jatkopaikka FC Lahdelle. KTP:llä ei mahdollisuuksia jatkoon enää ole.

KTP:n tavoin cup-taival on jo päättynyt veikkausliigaseuroista Hakalta, IFK Mariehamnilta, AC Oululta ja Ilvekseltä. C-lohkosta neljännesvälieriin jatkaa SJK.

[readmore from=Suomen-Cup]

Ykkösen viidestä paikasta neljännesvälierissä on ratkaistu kolme. Jatkoon menevät lohkovoittajina varmuudella PK-35 ja VPS, sekä kahden parhaan lohkokakkosen joukossa varmuudella oleva EIF. Jatkopaikkaa lohkokakkosena kärkkyy myös RoPS, mutta sen täytyy odottaa vielä tuloksia A-lohkon päätöskierroksen otteluista HJK Klubi 04-Gnistan ja MP-JIPPO. Kahden kierroksen jälkeen Gnistan (4p.) johtaa lohkoa pisteellä ennen HJK Klubi 04:ää ja JIPPO:a.

Kakkosen Cupista jatkopeleihin selvisivät PEPO ja SJK Akatemia. PEPO kaatoi välierässään PIF:n ja SJK Akatemia Ilves/2:n. PIF:n Viktor Johansson teki joukkueelleen 2-2-tasoitusmaalin lisäajan 5. minuutilla, mutta rangaistuspotkukilpailuissa PEPO oli parempi maalein 3-1. Myös SJK Akatemian jatkopaikka ratkesi rankkarikisassa, jonka se voitti maalein 4-3. Varsinainen peliaika päättyi 1-1.

Suoraan puolivälieriin:

FC Inter Turku
KuPS
HIFK/HJK

Neljännesvälieriin:

Honka
SJK
FC Lahti/HIFK/HJK
PK-35
VPS
EIF
Gnistan/Klubi 04/JIPPO/RoPS
Gnistan/Klubi 04/JIPPO/RoPS
PEPO
SJK Akatemia

HJK-organisaation koronakaranteenien takia siirretyille kolmelle alkulohkon ottelulle ei ole vielä määritelty uusia pelipäiviä. Ottelusiirtojen takia myös alun perin maanantaille kaavailtua neljännesvälierien arvontaa lykättiin.