Helmarien hyökkääjä Sanni Franssi vietti hienoa helmikuuta. Ensin hän sai juhlia Suomen A-maajoukkueen kanssa paikkaa ensi vuoden EM-lopputurnauksessa, ja kuu päättyi Franssin hienoon otteluun Espanjan pääsarjassa Real Madridia vastaan.

25-vuotias Franssi siirtyi Real Sociedadin joukkueeseen täksi kaudeksi, ja on pelannut hienoa debyyttikautta Espanjassa. Suomalainen kuuluu joukkueensa ehdottomiin runkopelaajiin. Sunnuntaina Franssi nosti kauden maalimääränsä kahdeksaan, kun hän onnistui kahdesti Real Madridia vastaan. Kahdeksalla maalilla Franssi on joukkueensa tehokkain maalintekijä yhdessä Nerea Eizagirren kanssa. Myös Eizagirre teki kahdeksannen maalinsa tänään.

Real Madridin naisjoukkue perustettiin vasta täksi kaudeksi, ja se taistelee paikoista ensi kaudeksi eurokentille. Madrid siirtyi sunnuntain ottelussa johtoon Real Sociedadin entisen pelaajan Marta Cardonan upealla laukauksella, joka näkyy allaolevassa klipissä. Tuolloin pelattiin ottelun 11. minuuttia.

Raúl Morote Gil

@RauulMorote
INCREÍBLE GOLAZO DE MARTA CARDONA

Se disculpa tras anotar, la ley del ex... 🔝

Kotijoukkueen tasoitus nähtiin 23. minuutilla, ja asialla oli Sanni Franssi. Nerea Eizaguirre jakoi pallon rangaistusalueen oikeasta reunasta alueelle murtautuneelle Franssille, joka laukoi pallon varmasti verkkoon. Maali näkyy allaolevassa YouTuben ottelukoosteessa ajassa 1:20 alkaen.

Toisen osumansa Franssi teki 83. minuutilla, sinetöiden loppunumeroiksi 3-1. Maali syntyi kulmapotkutilanteessa, jossa Franssi latasi irtopallon verkkoon. Tämä maali näkyy koosteessa ajassa 2:29. Franssi oli lisäksi mukana rakentelemassa Nerea Eizaguirren 52. minuutilla tekemää pelin voittomaalia.

Naisten La Ligaa johtaa Barcelona 51 pisteellään. Toisena on Levante 44 pisteellä ja kolmantena Atlético Madrid 38 pisteellä. Kolme parasta pääsee ensi kaudeksi eurokentille. Taistelu on kovaa, sillä Real Madrid ja Madrid CFF ovat Atléticon kanssa tasapisteissä 38 pisteellään. Real Sociedad on 18 joukkueen sarjassa seitsemäs, neljä pistettä madridilaiskolmikon takana.

Sanni Franssin kahdeksan maalia riittävät sarjan maalitilastossa jaettuun kymmenenteen sijaan. Maalitilastoa johtaa Levanten Esther González Rodríguez 18 tehdyllä maalilla.

Julio

@ballandpuck
What a massive win that is for Real Sociedad against Real Madrid at home. Big game from Nerea Eizagirre and Sanni Franssi.

Realzale

@Itxasomendia
Que partidazo de nuestras chicas, @nereaeizagirre_ es una Crack pero de 100 Kilates , que estará pensando Marta Cardona de su antiguo Club.... y Sanni Franssi que delantera mama mia, increíble PARTIDAZO, y el Athletic a 2 puntos del descenso, quien les ha visto y quien les ve.

Sanni Franssin vuoden ensimmäinen maali oli erittäin komea. Hän teki lisäajalla 2-2-tasoitusmaalin Eibarin verkkoon 23. tammikuuta. Tuo maali näkyy allaolevassa koosteessa ajassa 1:15.

Baskiseura Real Sociedadin joukkue koostuu lähes kokonaan espanjalaisista pelaajista. Franssi on joukkueen ainoa ei-espanjankielinen pelaaja, ja meksikolaisen Kiana Palaciosin ohella ainoa ulkomaalainen. Suomalainen on silti sopeutunut Liga Iberdrolan vauhtiin erinomaisesti.

Lähteet: Mundo Deportivo, Agora Futbol