Englannin jalkapalloliiga, EFL, on torstaina hyväksynyt Kyril Louis-Dreyfusin tekemän tarjouksen Sunderland AFC:sta.

23-vuotias Louis-Dreyfus osti Sunderlandista osake-enemmistön, joten perinteikäs brittiseura siirtyi ranskalaisen perintömiljardöörin haltuun. Seuran vähemmistöosakkaina jatkavat Stewart Donald, Juan Sartori ja Charlie Methven.

[readmore from=Sunderland]

Sunderlandin tiedotteessa kerrottiin myös, että Louis-Dreyfusista tulee seuran uusi puheenjohtaja. Seuran pääomistaja aloittaa puheenjohtajan roolissa välittömästi.

– Olen iloinen voidessani toivottaa Kyril Louis-Dreyfusin tervetulleeksi seuran uudeksi puheenjohtajaksi sekä pääomistajaksi, vähemmistöosakkaisiin lukeutuva Donald sanoi.

– Kyrilin sitoutuminen ja rehellisyys vakuuttivat meidät hyväksymään hänen tarjouksensa. Hänen visionsa ja palonsa nostaa Sunderland takaisin menestykseen oli ilmeinen. Lisäksi hänen tarjouksensa oli kaikkein sopivin antamaan seuralle parhaat mahdollisuudet kestävään, pitkäaikaiseen kehitykseen ja menestykseen.

Louis-Dreyfus odottaa innolla tulevaa. Hän myös tiedostaa uuden työnsä suuren vastuun.

– Olen ylpeä siitä, että minusta on tullut tämän arvostetun seuran johtaja. Tiedostan myös sen aiheuttaman merkittävän vastuun, ranskalaisomistaja kertoi.

– Tämä päivä merkitään historiaan Sunderland AFC:n uuden aikakauden alkuna. Vaikka nykyinen tilanne tuo haasteita, uskon vakaasti, että yhteistyöllä voimme selvitä läpi myrskyn ja rakentaa tukevat perusteet seuran tulevalle menestykselle.

Sunderland on yksi Englannin perinteikkäimmistä seuroista. Seura on historiansa aikana voittanut peräti kuusi kertaa Englannin pääsarjatason mestaruuden, joista tosin viimeisin on vuodelta 1936. Tätä nykyä Sunderland pelaa Englannin kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla, Ykkösliigassa.

SPORTbible

@sportbible
BREAKING: The EFL have approved the takeover of Sunderland by Kyril Louis-Dreyfus who becomes club chairman, with immediate effect.

He's 23 years old.

Mikäli yllä oleva upotus ei näy, voit katsoa sen tästä.