Lukas Hradecky ja Bayer Leverkusen saivat pettyä tiistaina pahemman kerran, kun neljännellä sarjatasolla pelaava Regionalligassa pelaava Rot-Weiss Essen pudotti sen jatkosta Saksan Cupin neljännesvälierissä. Leverkusen täräytti maalipuita varsinaisella peliajalla peräti neljä kertaa, mutta ottelussa jouduttiin jatkoajalle 0-0-tilanteessa. Siellä Leverkusen meni vieläpä johtoon, mutta Essen nousi rinnalle ja ohi, napaten jatkopaikan numeroin 2-1.

Leverkusen oli viime kauden cup-finalisti ja luonnollisesti suvereeni ennakkosuosikki kolme sarjaporrasta alempana pelaavaa joukkuetta vastaan. Essen kuitenkin venyi jälleen uuteen jättiyllätykseen ja eteni kahdeksan parhaan joukkoon. Pettymystään joutui Skyn kameroiden edessä nieleskelemään myös Hradecky.

– 1-0-maalin jälkeen meidän olisi pitänyt ottaa peli haltuun. En tiedä, mitä sen jälkeen teimme. Tuollaista ei saisi koskaan tapahtua, Suomen vuoden urheilijaksi tammikuussa valittu Hradecky harmitteli.

Leon Bailey teki Werkselfille johtomaalin 105. minuutilla, mutta vain kolme minuuttia myöhemmin Oguzhan Kefkir tasoitti pelin. 118. minuutilla Simon Engelmann viimeisteli isäntien voittomaalin, ja Essenin juhlat olivat valmiit.

Hradeckyn virkaveli Daniel Davarin riemulla ei ollutkaan rajoja, kun Essen selviytyi cupissa ensimmäisen kerran 27 vuoteen kahdeksan parhaan joukkoon.

– Se, mitä saavutimme täällä joukkueena – käsittämätöntä! Se, että käänsimme pelin vielä 0-1-tappioasemasta…

– Tänään onni oli puolellamme, mutta taistelimme myös kuin leijonat. Minulle ei voi puhua seuraavaan kahteen viikkoon, Davari lohkaisi.

Puolivälieräjoukkueista on nyt selvillä puolet, eli ensimmäiset neljä. Essenin lisäksi tiensä jatkoon raivasivat Holstein Kiel, Borussia Dortmund ja Werder Bremen.

Edellisellä kierroksella sensaatiomaisesti rankkarikisassa Bayern Münchenin pudottanut Holstein Kiel tarvitsi nytkin rangaistuspotkukilpailun jatkoon. Noususta Bundesliigaan taisteleva Kiel pelasi todellisen trillerin, sillä Paderborn taipui vasta rankkarikisan yhdeksännessä parissa.

Borussia Dortmundin sankari oli puolestaan Erling Braut Håland, joka teki 3-2-voittomaalin jatkoajan 5. minuutilla. Hålandin maalia tarkistettiin videolta paitsion varalta peräti viitisen minuuttia. Dortmund johti peliä toisen sarjatason Paderbornia vastaan avausjakson jälkeen jo 2-0, mutta vieraat taistelivat tasoihin. Jatkoajalle pelin vei Prince Owusun lisäajan 8. minuutilla rangaistuspotkusta ampuma 2-2-tasoitusmaali.

[readmore from=Hradecky-Lukas]

Niklas Moisander pelasi puolestaan Werder Bremenin takalinjoilla täydet minuutit – kapteeninnauha käsivarressaan – kun 2. Bundesliigan SpVGg Greuther Fürth taipui 2-0. Paikka cupin puolivälierissä on Bremenille jo neljäs peräkkäinen.

Loput neljä puolivälieräpaikkaa ratkaistaan keskiviikkoiltana.

Lähde: T-online