Helmarit varmisti perjantaina suoran kisapaikan EM-karsintalohkostaan, kun se voitti Portugalin 1-0 Töölön jalkapallostadionilla.

Helmarit

@HelmaritFI
𝐀𝐯𝐚𝐮𝐬𝐤𝐨𝐤𝐨𝐨𝐧𝐩𝐚𝐧𝐨 | 🇫🇮🆚🇵🇹 | Mitä mieltä olet, kommentoi! 💬

𝐕𝐎𝐈𝐓𝐎𝐋𝐋𝐀 𝐊𝐈𝐒𝐎𝐈𝐇𝐈𝐍! Päävalmentaja Anna Signeul on nimennyt avauskokoonpanonsa illan otteluun. Suora lähetys Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa klo 18.00.

#Helmarit #FINPOR #WEURO2022 #AnnaÄänesi

Ottelun ensimmäinen vartti eteni tasaisissa ja varovaisissa merkeissä. Kumpikaan ei päästänyt vastustajaa helposti maalitonteille.

Hetkellisesti näytti jo siltä, että Suomi saisi pilkun 27. minuutilla, kun Adelina Engman kaatui rangaistusalueella kamppailessaan pallosta Portugalin pelaajan kanssa, mutta tuomari vihelsinkin vieraille vapaapotkun.

Avausjakson paras paikka tuli Portugalille 36. minuutilla, kun Diana Silva pääsi pienehköstä kulmasta nokikkain Tinja-Riikka Korpelan kanssa, mutta portugalilaisen veto meni selvästi maalin ohi.

Vain hetkeä myöhemmin nähtiin myös Suomen paras tontti, kun Sanni Franssi pääsi täräyttämään irtopalloon boksin sisällä, mutta laukaus karkasi reippaasti riman yli.

Helmarit

@HelmaritFI
Ensimmäinen jakso päättyy maalittomana. Kummallakin joukkueella on ollut yksi erinomainen paikka maalintekoon. Oi Suomi on! 🇫🇮 [0-0] #Helmarit #FINPOR

Toisen jakson Helmarit aloitti todella räväkästi ja piti pitkään painetta yllä Portugalin puoliskolla, mutta vieraat sinnittelivät.

Portugaliin pelaamiseen tuli huomattavasti enemmän säpinää, kun nopea Jéssica Silva tuli pinkomaan oikealle laidalle. Emma Koiviston oli oltava Silvan kanssa tarkkana.

Linda Sällströmille avautui loistopaikka viedä Suomi johtoon 78. minuutilla, kun hän pääsi puskemaan Adelina Engmanin keskitykseen paraatipaikalta, mutta yritys suuntautui ohi.

Sällström nousi kuitenkin ottelun suureksi sankariksi pelin viimeisellä minuutilla. Hän vei rangaistusalueen rajalla portugalilaispakin kahville ja haki oikean jalkansa vapaaksi ennen kuin tykitti pallon ylänurkkaan. 1-0.

Tuloksen myötä Helmarit menee suoraan ensi vuonna pelattavaan EM-lopputurnaukseen. Suomi päättää karsintaurakkansa ensi tiistaina Kyproksen vieraana.