Satakunnan Kansa kertoi tiistaina kotisivuillaan ikäviä uutisia (maksumuurin takana olevaan uutiseen tästä). Porilaisessa Musan Salamassa hienon viime kauden pelanneen John Frederiksenin aivosta on löytynyt kasvain.

– Aion voittaa tämän taistelun, 202-senttinen kärkimies kommentoi.

Ykkösliiga

@ykkosliiga
Viime kaudella MuSa:n paidassa loistaneen John Frederiksenin aivoista on löytynyt kasvain.

Get well soon, @JFrederiksen10! 👊

Musan Salama

@MusanSalama
Tämän päivän @SK_Urheilu kertoo ääneen ikävät uutiset @JFrederiksen10 . Voimia John! Tämä taistelu voitetaan, yhdessä!

Frederiksen käy leikkauksessa jo tällä viikolla.

202-senttinen färsaarelainen pelasi Ykkösessä viime kaudella 14 ottelua, ja teki niissä kahdeksan maalia. Frederiksen oli MuSa:n toiseksi paras maalintekijä (14 maalia tehneen Juuso Aallon jälkeen), ja koko sarjan maalitilastossa jaetulla 13. sijalla, vaikka pelejä jäi paljon väliinkin.

Maalit per peliminuutit -tilastossa hän oli sarjan toiseksi tehokkain pelaaja maalikuninkuuden voittaneen Darren Smithin (EIF) jälkeen, jos mukaan otetaan vain vähintään puolet kauden peleistä pelanneet pelaajat. Frederiksen teki maalin keskimäärin 112 minuutin välein, kun 18 maalia tehnyt Smith pelasi yli kaksi kertaa häntä enemmän peliminuutteja.

Kausi 2020 oli 25-vuotiaalle Frederiksenille ensimmäinen jossain muualla kuin Tanskassa tai Tanskaan kuuluvilla Färsaarilla. Kaudelle 2021 hänellä ei vielä ole pelaajasopimusta minnekään.

Juttua on muokattu 26.4. kello 14.28. Frederiksen oli MuSa:n viime kauden toiseksi paras maalintekijä, ei paras.