Suomalaispelaajat Berat Sadik ja Onni Valakari pelaavat Kyproksen pääsarjassa erinomaisen tehokasta kautta. Kumpikin onnistui jälleen viikonloppuna maalinteossa, ja on mukana taistelussa koko sarjan maalikuninkuudesta.

34-vuotias Berat Sadik teki rangaistuspotkusta ottelun ainoan maalin, kun Doxa kaatoi kotikentällään Paralimnin 1-0. Maali oli Sadikille jo kauden kahdestoista, ja sillä hän jakaa sarjan maalitilaston kärkipaikan yhdessä Apollon Limassolin ranskalaishyökkääjä Nicolas Diguinyn kanssa.

Doxa on tehnyt 22 ottelussaan 23 maalia, joten Sadikin osuus joukkueensa maaleista on yli puolet. Sadik on ollut erityisen tehokas rangaistuspotkuista, sillä hänen maaleistaan kuusi, eli tasan puolet, on syntynyt pilkulta. Yhden rankkarin Sadik on kauden aikana myös missannut. Transfermarkt tilastoi Sadikille uran aikana 22 rangaistuspotkua, joista hän on onnistunut 18:ssa. Viimeisistä 11 rankkaristaan Sadik on upottanut kymmenen.

Sadik on joukkueensa Doxan kapteeni, ja kauden kokonaistehot ovat todellakin joukkojaan edestä johtavan pelaajan tehot. Suomalainen on ollut sivussa kahdesta ottelusta, ja 20 ottelussa hän on antanut 12 maalinsa lisäksi neljä maaliin johtanutta syöttöä.

Maalipörssin kärkikahinoissa on myös Huuhkajissa viime vuonna debytoinut Onni Valakari. 21-vuotias Valakari teki sunnuntaina kauden yhdeksännen maalinsa, kun hänen joukkueensa Pafos FC hävisi kotonaan AEK Larnacalle 1-4. Valakarin maali oli hyvä laukaus 20 metristä alanurkkaan. Maalin voi katsoa allaolevasta klipistä.

Valakarin kokonaissaldo 21 ottelussa on yhdeksän maalia ja kolme maalisyöttöä. Sadikin tavoin myös Valakari on ollut tehokas 11 metristä, sillä hän on tehnyt viisi rankkarimaalia. Kerran Valakari on pilkun myös missannut.

Yhdeksän maalia riittää Kyproksen liigan maalitilastossa jaettuun viidenteen sijaan. Edellä ovat kärkikaksikon lisäksi Anorthosisin georgialaishyökkääjä Giorgi Kvilitaia ja Apollon Limassolin Ioannis Pittas, sarjan tehokkain kyproslainen.

Kyproksen liiga jaetaan kaksinkertaisen runkosarjan jälkeen ylä- ja alaloppusarjoihin. Kärkiviisikko on jo jokseenkin karussa, mutta Sadikin Doxa on kuudentena kiinni viimeisessä paikassa yläloppusarjaan, kun 26 ottelun runkosarjasta on neljä kierrosta pelaamatta. Pafos FC on kahdeksantena neljä pistettä Doxaa perässä. Pafosissa pelaa myös sarjan kolmas suomalainen, Huuhkajien toppari Paulus Arajuuri.