Steven Gerrard ja Fernando Torres pelasivat Liverpoolissa yhdessä noin kolmen ja puolen vuoden ajan.

Torres ehti pelata Liverpoolissa 142 ottelua, joissa syntyi 81 maalia ja 20 maalisyöttöä.

Torres siirtyi Liverpoolista Chelseaan tammikuussa 2011.

Gerrard kertoi Robbie Fowlerin haastattelussa Torresin Chelsea-siirron murskanneen hänen sydämensä. Gerrard pyysi Torresia jäämään Liverpooliin, mutta espanjalaislegenda pakkasi laukkunsa ja muutti Lontooseen.

– En pelannut Torresin kanssa riittävän pitkään, koska hän lähti Chelseaan ja se murskasi sydämeni. Olin todella surullinen siitä. Joukkue teki kovasti töitä päästäkseen takaisin huipulle. Ajattelimme silloin etenevämme kovaa vauhtia kohti kärkeä, mutta tärkeässä paikassa menetimme elintärkeän pelaajan. Joukkue tarvitsi aikaa selvitäkseen siitä, Gerrard totesi.

– Olen puhunut siitä myöhemmin Fernandolle. Yritin saada hänet jäämään. Sanoin sen hänen agentillekin. He kummatkin olivat Liverpoolin harjoituskeskuksessa, mutta he olivat jo tehneet päätöksen siirrosta, enkä voinut vaikuttaa siihen. Se satutti minua.

Gerrard tiedostaa, ettei voinut vaatia Torresia jäämään, koska pelaajien tilanteet poikkeavat paljon toisistaan. Gerrard oli Liverpoolin oma kasvatti, kun taas Torres sai rahakkaan tarjouksen Chelseasta ja päätti tarttua siihen.

– Ymmärrän, että pelaajien tilanteet ovat erilaisia. Pelaajilla on omia unelmia. Vain harvat ovat kaupungin omia poikia, jotka rakastavat seuraa. Kunnioitan sitä, mutta samalla tietenkin minuun sattuu, kun joku poistuu seurastani.

Fowler pyysi Gerrardia vertaamaan Torresia ja Luis Suárezia keskenään. Gerrard päätyi valitsemaan Torresin.

– Pelasin heidän kanssaan, kun he olivat parhaimmillaan. Ehkä Torres oli vielä selkeämmin uransa parhaassa iskussa. Jos minulta kysytään, kumpi oli parempi pelaaja, voin sanoa Suárezin olleen täysin uskomaton pelaaja, mutta vietin urani parhaat vuodet Torresin kanssa.

Lähde: MARCA