Internazionale murskasi AC Milanin 3-0-lukemin sunnuntai-iltapäivän Derby della Madonninassa.

Interin sarjajohto kasvoi voiton myötä neljään pisteeseen. AC Milan on Serie A:n sarjataulukossa toisena. Kumpikin joukkue on pelannut 23 ottelua.

Inter

@Inter
⚫️🔵 𝗠𝗜𝗟𝗔𝗡𝗢 𝗜𝗦 𝗜𝗡𝗧𝗘𝗥 ⚫️🔵

#MilanInter 0⃣-3⃣

⚽️ #Lautaro (5')
⚽️ #Lautaro (57')
⚽️ #Lukaku (66')

#ThisIsTheDerby #DerbyMilano #FORZAINTER

Inter aloitti ottelun väkevästi ja siirtyi johtoon jo viiden minuutin jälkeen. Romelu Lukaku keskitti pallon Lautaro Martínezille, joka puski sen kliinisesti sisään. Tutkapari on luonut toisilleen jo kuusi maalia tämän kauden Serie A:ssa.

OptaPaolo

@OptaPaolo
6 - Lautaro Martínez and Romelu Lukaku have now combined for six goals in Serie A current season, at least two more of any other duo. LuLa.

#MilanInter

Milan heräsi peliin paljon hitaammin, eivätkä Zlatan Ibrahimovicin ja Theo Hernándezin yritykset riittäneet tuomaan punamustia tasoihin ensimmäisellä puoliajalla.

Heti toisen jakson alussa Milan kävi useampaan otteeseen lähellä tasoitusta, mutta Samir Handanovicin uskomattomat torjunnat pitivät Interin johdossa.

36-vuotias slovenialaistorjuja heittäytyi kolmen minuutin sisällä kahden Ibrahimovicin puskun ja yhden Sandro Tonalin kaukolaukauksen tielle pitääkseen maalinsa puhtaana.

Milan sai tauolta uutta energiaa ja toivoa, mutta juuri kun sen peli alkoi näyttämään paremmalta, kaatoi Inter taas kylmää vettä paikallisvihollistensa niskaan.

Ottelun 57. minuutilla Martínez teki ottelun toisen maalinsa, kun hän laukoi pallon Interin upean syöttökombinaation päätteeksi Gianluigi Donnarumman selän taakse Ivan Perisicin syötöstä. Maali oli argentiinalaisen 13. tämän kauden Serie A:ssa.

Vain kymmentä minuuttia myöhemmin Inter sai tapettua pelin täysin, kun Lukakun upea soolomaali kasvatti sinimustien johdon jo kolmeen. Belgialaishyökkääjä juoksi pitkän matkan pallon kanssa rangaistusalueen reunalle ja laukoi sen tarkasti vasempaan alakulmaan.

OptaPaolo

@OptaPaolo
4 - Prior to Romelu Lukaku, the last Inter player to score in four consecutive Milan derbies in Serie A was Benito Lorenzi, in 1950. Poison.

#MilanInter #DerbyMilano

Kyseessä oli jo Lukakun neljäs peräkkäinen Milanon derby, jossa onnistui maalinteossa. Enempää täysosumia ei ottelussa nähty ja Antonio Conten miehistö poistui San Sirolta selkeänä voittajana ja mestarisuosikkina.