Erotuomari Mike Dean on pyytänyt, ettei häntä nimitetä tulevan viikolopun Valioliiga-otteluihin hänen perheensä saatua hänelle kohdistettuja tappouhkauksia.

Dean, 52, joutui verkossa tappouhkauksten kohteeksi annettuaan kiistanalaisen punaisen kortin West Hamin Tomáš Součekille 0-0-tasapelissä Fulhamia vastaan viime lauantaina.

Souček osui kohua aiheuttaneessa tilanteessa kyynärpäällään Aleksandar Mitrovićin kasvoihin, minkä Dean katsoi väkivaltaiseksi käytökseksi ja suoran punaisen arvoiseksi. West Ham teki punaisesta kortista valituksen, joka meni läpi, joten Souček saakin pelata jo joukkueen seuraavassa ottelussa.

Tšekin maajoukkuepelaaja vannoi syyttömyyttään heti pelin jälkeen sosiaalisessa mediassa ja sanoi, että myös rikotuksi katsottu Mitrović oli hänen kanssa samaa mieltä tilanteesta.

– Puhuin Aleksandar Mitrovićille pelin aikana ja sen jälkeen, ja hän sanoi minulle, että kaksinkamppailumme oli reilu. Kiitos hänelle siitä. Valitettavasti tuomarilla oli eri mielipide asiasta.

– Kaikki, jotka tuntevat minut tietävät, etten ikinä vahingoittaisi tahallani toista pelaajaa. Olen pahoillani tästä hetkestä muuten niin mahtavassa kaudessa. Todella hienoa reilun pelin henkeä Aleksandarilta.

Artikkeli jatkuu twiitin jälkeen.

Tomáš Souček

@tomassoucek28

Tomáš Souček

@tomassoucek28
1/2
I spoke with Aleksandar Mitrović in and after the game and he said to me that our duel was fair, I thank him for that. Unfortunately, the referee had different opinion.
2/2
Anyone who knows me knows i would never mean harm to another player. I am sorry for this moment in the otherwise great season. Really nice fair play moment from Aleksandar.

Dean oli ollut mukana myös toisessa kiistanalaisessa tilanteessa vain neljä päivää aiemmin, kun hän antoi punaisen kortin Southamptonin Jan Bednarekille tämän kaadettua Manchester Unitedin Anthony Martialin, mutta tuokin punainen peruttiin jälkikäteen.

Yli 20 vuotta Valioliigassa puhaltanut Dean on ilmoittanut saamistaan uhkauksista poliisille ja pyytänyt, ettei häntä valita ensi viikonlopun sarjapeleihin, mutta hän aikoo silti viheltää Leicesterin ja Brightonin välisen FA Cupin ottelun keskiviikkona.

– Tällainen uhkailu ja solvaaminen on täysin hyväksymiskelvotonta, ja me tuemme täysin Miken päätöstä ilmoittaa näistä viesteistä poliisille, kommentoi Englannin huippusarjojen tuomarien kattojärjestö PGMOL:n toimitusjohtaja Mike Riley The Timesin mukaan.

Tomáš Souček

@tomassoucek28
I am glad my red card against Fulham has been overturned. I’ve checked it, I’ve gone over 200 games without a single red card. My entire career. I am looking forward to helping the team in the important games this week! Thanks for your support!
#westham #whu #COYI