Uskomattomat tilastot! KuPS:n pudottanut Molde teki jättiyllätyksen Eurooppa-liigassa – bundesliigaseura laulukuoroon

© Kuva: Getty Images

Norjalaisjoukkue Molde tiputti kaikkien yllätykseksi saksalaisen Hoffenheimin Eurooppa-liigasta yhteismaalein 5–3. Toinen osaottelu päättyi Molden 2-0-vierasvoittoon. Molde eteni ensimmäistä kertaa koskaan Eurooppa-liigassa toiselle pudotuspelikierrokselle.

Otteluparin sankariksi nousi Molden ruotsalainen maalivahti Andreas Linde. Torjuntoja kertyi kahdessa ottelussa huikeat 19 kappaletta. Hoffenheimin kliinisyys puuttui pahemman kerran. Maalintekoyrityksiä saksalaisjoukkueella oli otteluparin aikana käsittämättömät 52. Molden viimeistelyprosentti oli aivan toisella tasolla. 11 maalintekoyritystä ja viisi maalia. Kulmapotkutkin otteluparissa menivät selvällä erolla saksalaisten nimiin, lukemin 21–6.

Jossiteltavaakin jäi saksalaisille. Hoffenheim johti ensimmäistä osaottelua jo lukemin 3–1, kun heiltä hylättiin maali videotarkistuksen jälkeen. Kahdeksan minuuttia myöhemmin jo kaksi maalia ja yhden maalisyötön saalistanut hyökkääjä Munas Dabbur epäonnistui rangaistuspotkussa ja hattutemppu jäi haaveeksi.

Otteluparin seuraavat 120 minuuttia olivat musertavia Hoffenheimille. Molden norjalaiskärki Eirik Ulland-Andersen tykitti kolme maalia saksalaisten verkkoon ja näin johdatti Molden historialliseen jatkopaikkaan.

Eurooppa-liigan seuraavan kierroksen otteluparit arvotaan tänään perjantaina kello 14.