Yle: Helmareiden Linda Sällströmiä, 32, luonnehditaan taivaanrannan maalariksi ja hyvällä tavalla höpsöksi – ”Yleensä sieltä tuli täh tai mitä, häh”

© Kuva: Juha Tamminen

Suomen naisten jalkapallomaajoukkueen konkaripelaaja Essi Sainio kehuu Yle Urheilun haastattelussa Linda Sällströmiä, jonka upea 1–0-voittomaali perjantaina Portugalin verkkoon ratkaisi Helmareiden EM-kisapaikan.

Kärkipelaaja Sällström, 32, on mättänyt vuosien saatossa peräti 47 maalia maajoukkuepaidassa – eikä loppua näy. Ura ei ole ollut ruusuilla tanssimista, sillä pelaaja on kärsinyt useammasta vakavasta polvivammasta.

– Hän on hyvällä tavalla höpsö. Älykäs, mutta maanläheinen ihminen, Sainio kuvailee Sällströmiä.

Sällströmiä aikanaan junioritasolla valmentanut Tommi Nietosjärvi on samoilla linjoilla Sainion kanssa.

– Hän oli vähän sellainen taivaanrannan maalari sielultaan. Siinä oli ensin paasannut 45 minuuttia, ja jos kysyi Lindalta viimeisen kysymyksen, niin yleensä sieltä tuli ”täh” tai ”mitä, häh”. Että upposi aika hedelmälliseen maaperään, Nietosjärvi sanoo Ylelle.

Yli sata A-maaottelua pelannut Sällström juhlisti lopputurnauspaikkaa syömällä Portugali-voiton jälkeen kakkua. Asia paljastui, kun hän julkaisi Twitterissä kuvan kakkupöydän äärestä.

– Täällä kaikki hyvin! hän kirjoitti ja näytti peukkua.

Jos yllä oleva twiitti ei näy, voit käydä katsomassa sen täältä.