Yllätysuutinen MLS:stä – Thierry Henry erosi valmentajan pestistään perhesyiden takia

© Kuva: Getty Images

MLS-seura Montreal Impact tiedottaa kotisivuillaan, että päävalmentaja Thierry Henry eroaa pestistään seuran päävalmentajana. Näin Huuhkajien Lassi Lappalainen saa uuden valmentajan. 43-vuotiaan Henryn ero johtuu perhesyistä.

Ranskan maajoukkueen ja Arsenalin pelaajalegenda Henry aloitti työt Montrealissa marraskuussa 2019. Sitä ennen hän toimi vuosina 2016-2018 Belgian maajoukkueen apulaisvalmentaja sekä AS Monacon päävalmentajana.

Henry kertoo tiedotteessa päätöksensä johtuvan koronapandemiaan liittyvistä matkustusrajoituksista. Ikävä Lontoossa asuvan perheen luo on kasvanut liian suureksi.

– Tein tämän päätöksen raskain sydämin, Henry aloitti tiedotteessa.

– Viime vuosi on ollut minulle henkilökohtaisesti äärimmäisen vaikea. En ole voinut nähdä lapsiani pandemian takia. Valitettavasti voimassa olevien rajoitusten vuoksi sekä sen takia, että meidän pitää jälleen siirtyä Yhdysvaltoihin kuukausien ajaksi, tästä vuodesta tulee samanlainen.

– Ero on minulle ja lapsilleni liikaa. Siksi minun on surukseni tehtävä päätös palata Lontooseen ja jättää CF Montréal.

Montreal Impactin urheilujohtaja Olivier Renard kiitteli ranskalaista ja ymmärsi valmentajan ratkaisua.

– Thierryn lähtö on harmi, koska tiemme on ollut lupaava. Hän kuitenkin kertoi minulle halustaan palata perheensä luo tilanteen vuoksi. Tilanne on yhä erittäin hankala sekä hänelle että hänen perheelleen.

– Haluan kiittää häntä inhimillisellä tasolla, koska hän johti pelaajia viime vuonna esimerkillisesti, vaikka olikin erossa perheestään. Ja samalla myös urheilullisella tasolla siitä, mitä olemme rakentaneet hänen tulonsa jälkeen.

– Uuden päävalmentajan etsiminen on jo käynnissä. Etsin jotakuta, joka sopii filosofiaamme, Renard totesi.

Montreal Impact onnistui pääsemään Henryn ainoaksi jääneellä MLS-kaudella pudotuspeleihin ensi kerran neljään vuoteen. Montreal ylsi myös Concacafin Mestarien liigan puolivälieriin. Joukkueen kapteenina toimi viime kaudella Huuhkajien Jukka Raitala, joka siirtyi täksi kaudeksi Minnesota Unitediin.


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.