Skotlantilaisjätti Celticin pitkäaikainen kapteeni ja keskikenttäpelaaja Scott Brown jättää seuran tämän kauden jälkeen.

Brown, 35, on tehnyt esisopimuksen Aberdeeniin, jonne hän siirtyy pelaaja-valmentajaksi kahden vuoden diilillä.

Hän on pelannut Celticin paidassa 14 vuoden aikana yli 600 ottelua ja voittanut kaikkiaan 22 pokaalia. Skotlannin A-maajoukkueessa Brown esiintyi 55 kertaa vuosina 2005-2017.

– Olen aina antanut parhaani tälle seuralle ja olen aina halunnut parasta kannattajillemme. Olemme nauttineet fantastisista hetkistä ja menestyksestä yhdessä, dominoineet Skotlannin kenttiä säännöllisesti ja nauttineet upeista illoista Euroopassa, kommentoi Brown Celticin sivuilla.

– On valtava päätös jättää tämä upea seura, joka on ollut niin massiivinen osa elämääni niin pitkään, mutta tämä on uusi mahdollisuus minulle. Celtic ei ikinä lähde minusta, ja tämä seura tulee aina olemaan sydämessäni.