Miesten Suomen Cupin neljännesvälierien viimeinen ottelu on vihdoin saatu pelattua. Ottelu RoPS-HIFK piti alun perin pelata 14.3., mutta sitä jouduttiin siirtämään HIFK:n joukkueen koronavirustapauksen vuoksi. Tänään sunnuntaina Napapiirillä päästiin kuitenkin pelaamaan, kylmässä ilmassa, mutta hyväkuntoisella kentällä.

Enää tunti ja lähdetään! Ensimmäistä kertaa tämän vuoden puolella kotona ja Keskuskentällä.

@SuomenCup neljännesvälieräottelu RoPS - @HIFKedustus kello 17.00 tällä Sinisten kokoonpanolla.

Valitettavasti ilman yleisöä, mutta seuratkaa matsi suorana @RuutuUrheilu VAMOS!!!!

HIFK Fotboll

@HIFKedustus
HIFK tänään, HIFK idag! #RoPSHIFK #HIFKlive

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli melko tasainen, ja molemmat joukkueet saivat joitakuita maalipaikkoja. Ensimmäinen tilaisuus aukesi RoPS:n hyökkääjä Veka Pyynylle, joka sai pitkän ja tarkan pystysyötön haltuunsa, mutta sijoitti pallon hieman takakulman ohi. HIFK hätyytteli puolestaan kotijoukkueen maalia ahnaimmin kulmapotkutilanteesta.

Avausjakson paras paikka nähtiin kuitenkin 45. minuutillla. Jussi Niska murtautui röyhkeästi ja taitavasti rangaistusalueelle ja päätyrajan tuntumaan ja syötti fiksusti takaviistoon Veka Pyynylle. Pyyny laukoi suoraan syötöstä kohti tyhjänä ammottanutta maalia, mutta upeasti tilanteeseen syöksynyt Markus Uusitalo esitti loistavan torjunnan ja piti lukemat 0-0:ssa. Maali näytti jo varmalta, mutta Uusitalo oli toista mieltä.

Toisella puoliajalla sarjatasoa ylempänä pelaava HIFK painosti entistä ahkerammin, mutta myös RoPS-vahti Miikka Mujunen pelasi hyvin. Erityisesti Mujunen joutui venymään, kun Jusif Alin pusku muutti suuntaa omasta puolustajasta, mutta Mujunen ehti pallon tielle.

Ison edun HIFK sai 70. minuutilla, kun 22-vuotias keskikenttäpelaaja, hollantilainen Nino Roffelsen ajettiin toisen varoituksen myötä ulos. Roffelsen tuli kovalla vauhdilla liukutaklaukseen, ja vaikka näyttikin osuvan palloon, oli tuomarin ratkaisu armoton. HIFK:n painostus jatkui ylivoimalla entistä hurjempana.

88. minuutilla sitten vihdoin helähti. Kolumbialaispuolustaja Aldayr Hernández lähetti vasemmalta boksiin matalan keskityksen, jonka Jani Bäckman otti haltuun. Bäckman siirsi pallon vierelleen 13 minuuttia aiemmin kentälle tulleelle Juanan Entrenalle, eikä tämä epäröinyt, vaan viimeisteli ensimmäisen maalinsa Tähtirinnoissa. 24-vuotias espanjalainen siirtyi HIFK:hon tammikuun lopussa.

89' [0-1] HIFK MAAALIIII! Juanan Entrena laukoo HIFK:n johtoon Bärin syötöstä! #ROPSHIFK #SuomenCup

Vielä lisäajalla RoPS loi hyvän maalipaikan 19-vuotiaalle Elmeri Hirvoselle, mutta nuorukaisen laukaus epäonnistui eikä enempää maaleja nähty. Niinpä HIFK eteni kahdeksan parhaan joukkoon maalein 1-0.

HIFK kohtaa puolivälierissä HJK:n, joten edessä on huhtikuinen Stadin derby. Ottelun pelipäivä ei ole vielä tiedossa.

Muut yhä pelaamatta olevat puolivälieräparit ovat Honka-PK-35 ja Inter-SJK. Molempia pelejä jouduttiin siirtämään koronavirussyistä, mutta nyt ne on määrä pelata lauantaina 3.4. Välieriin toistaiseksi ainoana joukkueena on tiensä selvittänyt KuPS, joka kukisti puolivälierissä Gnistanin 5-0.