Glen Kamaran lakimies vaatii Slavia Prahalle suurta rangaistusta: ”Sakot eivät riitä”

© Kuva: Getty Images

Glen Kamara joutui viime viikolla hyvin ikävään tilanteeseen, kun Slavia Prahan Ondrej Kúdela solvasi häntä rasistisesti.

Kyseessä oli Rangersin ja Slavia Prahan välinen Eurooppa-liigan neljännesvälierien toinen osaottelu.

Slavia oli jo varmistanut jatkopaikkansa, kun ottelun loppuhetkillä Kúdela meni Kamaran luokse, laittoi kädet suunsa eteen ja sanoi jotain, josta Kamara suuttui pahemman kerran.

Kamara julkaisi perjantai-iltana tiedotteen sosiaalisessa mediassa, jossa hän kertoi Kúdelan sanoneen häntä ”v*tun apinaksi”. Lue lisää täältä.

Kamaran lakimies Aamer Anwar käväisi maanantaina talkSPORT:n haastattelussa. Anwar puhui haastattelussa Kúdelan teosta ja kummasteli, miksei UEFA reagoi rasismitapauksiin riittävän vakavasti.

– Ihmiset eivät tunne Kamaraa. Hän on hyvin hiljainen persoona, eikä kenellekään ole koskaan ollut ongelmia hänen kanssaan. Hän ei koskaan ylireagoi niin kentällä kuin sen ulkopuolellakaan. Hän ei todellakaan halua tämän tapahtuvan uudelleen. Hänen äitinsä, perheensä ja ystävänsä näkivät, mitä tapahtui. Se oli nöyryyttävää ja kammottavaa Glenille.

– Kúdelan vastaus ottelun jälkeen oli poistua tilanteesta ja väittää, ettei hän koskaan sanonut niin. Se on täysi valhe. Kúdela solvasi Kamaraa rasistisesti tahallaan. Hän sanoi sen niin kovaa, että Glenin joukkuetoverikin kuuli sen. Lisäksi Slavia Prahan kaksi tummaa pelaajaa eivät auttaneet Kúdelaa tilanteessa. Voit nähdä, millaisessa shokissa hekin olivat.

Anwar paljasti, ettei Slavia Praha ole pyytänyt Kamaralta tilannetta edes anteeksi.

– Slavia Praha ei ole pyytänyt Kamaralta anteeksi ja sen lisäksi he väittävät olevansa rasismin vastainen joukkue. Silti näimme heidän kannattajiensa kammottavat banderollit viime viikonloppuna. Sanon tämän hyvin selvästi. Tummaihoiset pelaajat ovat sanoneet jo pitkän aikaa, että he ovat kestäneet jo riittävästi rasismia. UEFA ei tee sen eteen mitään.

– Emme ole nähneet todellisia rangaistuksia pelaajia tai joukkueita kohtaan. Ehkä tämä Kamaran ja Kúdelan välinen tilanne voisi ajaa meitä siihen suuntaan. Tummat pelaajat ja katsojat eivät halua enää stereotyyppisia vastauksia tai rasismin vastaisia käsivarsinauhoja. He haluavat todellisia päätöksiä.

Anwarin mielestä seurojen pitäisi saada huomattavasti nykyistä vakavampia rangaistuksia rasismitapauksista.

– Rangaistukset ovat minimaalisia. Puhumme 87-115 000 euron sakoista. Ne eivät merkitse mitään niille pelaajille, jotka ovat käyttäytyneet rasistisesti. Seuroja pitäisi sulkea pois kilpailuista, Anwar latasi.

Lähde: talkSPORT


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.