Italialaishyökkääjä Mario Balotellilla tulee varmasti olemaan ikuinen paikka jalkapallon historiassa, vaikka hän ei ole hyödyntänyt sitä potentiaalia, jota hänellä riittäisi monien mielestä vaikka muille jaettavaksi.

Balotelli, 30, on edustanut urallaan Internazionalen, Manchester Cityn, AC Milanin, Liverpoolin ja Marseillen kaltaisia suurseuroja. Italian A-maajoukkueessakin hän on pelannut 36 ottelua ja tehnyt 14 maalia. Silti hänen tämänhetkinen työnantajansa on Italian toiseksi korkeimmalla sarjaportaalla pelaava AC Monza.

Kohut ja kommellukset ovat seuranneet Balotellia läpi hänen uransa. Hän on viihtynyt otsikoissa vähintään yhtä paljon kentän ulkopuolisten toilailujensa takia kuin viheriöllä saavuttamiensa asioiden johdosta.

Balotellin entinen joukkuekaveri, japanilaisikoni Keisuke Honda muisteli Gazzetta dello Sportin haastattelussa, kuinka hänkin yritti saada italialaiskärkeä korjaamaan kurssinsa, kun he pelasivat yhdessä Milanissa.

– Hän on valtavan lahjakas, mutta hän ei ole ikinä tehnyt mitään kehittyäkseen.

– Minä halusin muuttaa hänen päivärutiinejaan. Sanoin hänelle, että ”Mario, kuuntele minua. Sinun on treenattava kovaa, jos haluat olla paras”.

– Hän katsoi minuun naama peruslukemilla ja seuraavana päivänä hän tuli kuntosalille 40 minuuttia ennen harjoitusten alkua. Sama tapahtui myös seuraavana päivänä, mutta kolmantena päivänä hän oli jo kyllästynyt. Sellainen on Mario.