Katso: Radikaali muutos, FC Lahden logo vaihtui – videolla vilahtavat lahtelaislegendat Jari Litmanen ja Petri Pasanen

© Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigaseura FC Lahti on vaihtanut logoaan sen kunniaksi, että seura täyttää tänä vuonna 25 vuotta. Seura järjesti tiistaina lehdistötilaisuuden, jossa kertoi uudesta ilmeestään.

FC Lahden vanha logo on on ollut käytössä aina perustamisvuodesta 1996 lähtien. Tosin logoon tuli pieni muutos kaudella 2011, jolloin alkuperäiseen kilpeen tuli lisäksi leijona ja merenneito. Uudistettu logo on täysin erilainen kuin vanha logo.

– FC Lahti täyttää tänä vuonna 25 vuotta ja se on jo ihan merkittävä aika.

– Olemme tehneet jatkuvaa strategia- ja kehitystyötä Lahdessa viime vuodet ja koimme, että jollain tavalla pitää visuaalista ilmettä kehittää ja viime vuonna aloitimme hankkeen brändin ja ilmeen uudistamiseksi. Totesimme että haluamme kunnioittaa historiaa, mutta samalla katsoa rohkeasti eteenpäin, FC Lahden puheenjohtaja Mika Halttunen kertoi tiedotustilaisuudessa.

Logo muistuttaa ehkä etäisesti Juventuksen uudistettua logoa. Logo muodostuu kolmesta erillisestä viivasta, jotka taittuvat L-kirjaimeksi.

– Uusi, moderni visuaalinen ilme oli meillä tavoitteena ja kun nyt on juhlavuosi, niin selkeä tavoite oli julkaisu ennen kauden alkua, Halttunen avasi.

Jos et näe alla olevaa twiittiä, voit katsoa sen tästä.

Seura julkaisi myös videon uuden ilmeensä tueksi, jossa vilahtavat muun muassa lahtelaiset jalkapallolegendat Jari Litmanen sekä Petri Pasanen. Jos et näe alla olevaa videota, voit katsoa sen tästä.

Muokattu 30.3. klo 13.08: Lisätty tieto logoon tehdystä muutoksesta vuonna 2011.