Katso: Rangersin fanit valtasivat kadut koronakriisin keskellä ja saivat maan hallituksen raivon valtaan – Steven Gerrard kommentoi varovaisesti

© Kuva: Getty Images

Huuhkajien keskikenttäpelaajan Glen Kamaran edustama Rangers varmisti sunnuntaina Skotlannin mestaruuden, kun toisena oleva Celtic jäi tasapeliin Dundee Unitedin kanssa. Celtic oli voittanut mestaruuden yhdeksän vuotta putkeen, mutta nyt Rangers pääsi juhlimaan seuran historiansa 55:ttä mestaruutta.

Mestaruusjuhlat keräsivät kuitenkin paljon kritiikkiä. Rangers-fanit kerääntyivät joukkueen kotistadionin ympärille juhlistamaan mestaruutta. Ihmisiä oli tuhansia.

Skotlannissa on tällä hetkellä tason neljä koronarajoitukset, mikä tarkoittaa, että joukkokokoontumiset ovat kiellettyjä. Ihmisiä kehotetaan olemaan poistumatta kodeistaan.

Twitterissä kritiikkiä satoi eri käyttäjiltä.

– Rangers-fanit, jotka rikkoivat rajoituksia, ovat häpeä. Se ei ole hyväksyttävää Steven Gerrard, kirjoitti yksi Twitter-käyttäjä.

Jos yllä oleva upotus ei näy, voit katsoa sen TÄSTÄ.

– Yksikään perheenjäseneni ei ole nähnyt vielä juuri syntynyttä tytärtäni, mutta on ok kulkea poliisisaattueessa, jos olet voittanut jalkapallossa. Tämä kaupunki ärsyttää minua, kirjoitti toinen Twitter-käyttäjä.

Jos yllä oleva upotus ei näy, voit katsoa sen TÄSTÄ.

Skotlannin hallitus tuomitsi juhlinnat kaduilla. Hallituksen tiedottaja kommentoi tapahtumia.

– Olemme erittäin pettyneitä kaikkiin, jotka rikkoivat rajoituksia. Viruksen torjunnan ratkaisevassa vaiheessa tämä pieni ryhmä vaarantaa kaikki muut ihmiset teoillansa, tiedottaja sanoi.

– Aioimme jatkaa yhteistyötä Skotlannin poliisin ja seuran kanssa, jotta tällaista ei enää tapahtuisi.

Rangers-manageri Steven Gerrard kommentoi myös tapahtumia.

– Minun pitää asettaa sanani oikein. Olemme vielä keskellä pandemiaa. Ihmisten turvallisuus on tietenkin tärkeintä, mutta ymmärrän myös ihmisiä stadionin ulkopuolella. He ovat kokeneet niin kovia, joten pystyn ymmärtämään heidän reaktioitaan, Gerrard sanoi.

Katso alta kuvia Rangers-fanien mestaruusjuhlista.

Kuva: Getty Images.
Kuva: Getty Images.
Kuva: Getty Images.
Kuva: Getty Images.
Kuva: Getty Images.