Kuopion Palloseura ja toppari MacDonald Niba ovat solmineet 1+1-vuotisen pelaajasopimuksen.

Kamerunilaispuolustaja sai jalkapallokasvatuksensa kotimaassaan, josta hän siirtyi Kanadaan vuonna 2015. Siellä Niba, 26, ehti edustaa North Toronto Soccer Clubia kahden kauden ajan, ja kaudella 2016 hänet valittiin Ontarion liigan vuoden pelaajaksi.

Euroopassa Niba on edustanut viime vuosina slovakialaista FC Nitraa, unkarilaista Budapest Honvedia ja kreikkalaista Doxa Dramasia.

Tiedotteessaan KuPS kuvailee Nibaa ”vasenjalkaiseksi, hyvin peliä avaavavaksi ja poikkeuksellisen nopeaksi keskuspuolustajaksi”, joka on ollut pitkään kuopiolaisten tarkkailussa.

– KuPS on hyvätasoinen joukkue. Tulen antamaan jokaisessa ottelussa kaikkeni, että joukkue voittaa pelejä ja menestyy tulevalla kaudella. Olen nyt ollut joukkueen harjoituksissa mukana loppuviikon ja tuntuu siltä, että sopeudun hyvin mukaan joukkoon, Niba kommentoi.

– Pyrin tuomaan joukkueeseen voitontahtoa ja laatua. KuPS tykkää hallita palloa ja pelata hyökkäysvoimaista jalkapalloa. Vaikka olenkin puolustaja, uskon voivani auttaa joukkuettani myös hyökkäyspelaamisessa.

Kuopion Palloseura

@KuPS1923
🇨🇲💪

Kuopion Palloseura ja keskuspuolustaja MacDonald Niba pelaajasopimukseen.

Lue lisää: kups.fi/kuopion-pallos… #KuPS #veikkausliiga