MM-karsintojen avausottelusta piste Bosnia-Hertsegovinaa vastaan.

Ensimmäisten pelien jälkeen tasapisteissä lohkon kärjessä yhdessä Ranskan, Bosnia-Hertsegovinan ja Ukrainan kanssa.

Pettymys.

Bosnia-Hertsegovinan maajoukkue on ollut kerran MM-kisoissa (2014). Arvokisojen karsinnoissa maa on päässyt lisäksi kerran MM-jatkokarsintaan ja kolmena viime kertana EM-jatkokarsintaan.

Se on joukkue, josta löytyvät Barcelonan Miralem Pjanic ja AS Roman Edin Dzeko. Joukkue, joka myllytti Suomen nurin 4-1 EM-karsinnoissa syksyllä 2019.

Toisaalta: Suomi kaatoi kotikentällään Bosnia-Hertsegovinan noissa samoissa EM-karsinnoissa 2-0. Suomi meni noista karsinnoista kisoihin, Bosnia-Hertsegovina ei.

Viime vuonna Suomi pelasi kahdeksan maaottelua, joista se voitti viisi. Bosnia-Hertsegovina ei voittanut kahdeksasta pelistä yhtään.

Tuoreimmassa FIFA-rankingissa Suomi on sijalla 55, Bosnia-Hertsegovina sijalla 56.

Ei enää nöyristelyä isompien edessä

Suomen ja Bosnia-Hertsegovinan tuore kohtaaminen Helsingin Olympiastadionilla tarjosi paikkoja molemmille.

Jesse Joronen otti pari elintärkeää torjuntaa (ja Paulus Arajuuri pari elintärkeää blokkia). Toisaalta Teemu Pukki ja Glen Kamara tuhlasivat muutaman paikan toisessa päädyssä.

Rankkari oli melko kyseenalainen, mutta Suomi kesti senkin. Huuhkajat nousi rinnalle ja ohi.

LUE MYÖS: Joona Toivio täräytti suoran mielipiteensä rankkarituomiosta – ”Ei todellakaan”

Suomi nousi loogisesti, pelin kautta. Ei mitään tolkutonta säkää, vaan kohtuullinen lopputulema rakennetuista paikoista.

Lopulta oli kuitenkin tyytyminen tasuriin, kun Bosnia-Hertsegovina tasoitti viisi minuuttia ennen täyttä aikaa.

Pelin jälkeen molempien joukkueiden päävalmentajat puhuivat, että ”voittoa haettiin”. Pukki sanoi, että ”huono maku jäi suuhun”.

LUE MYÖS: V Sport: Ottelun lopputulos ei miellyttänyt Teemu Pukkia: ”Jäi huono maku suuhun”

Toimittajat kuiskuttelivat lehdistön tiloissa, että parempaankin oli aineksia.

Tämä kaikki Bosnia-Hertsegovinaa vastaan.

Vuonna 2017 oltiin vielä ihan köysissä. 2018 Nations Leaguesta alkoi nousu, joka on jatkunut tähän päivään asti. Nousu pelillisesti, sitä kautta tuloksellisesti ja sitä kautta myös henkisesti.

[readmore from=Huuhkajat]

Nyt, vuonna 2021, Suomi lähtee voittamaan lähes jokaista otteluaan. Tavoitteena ei ole pelata kivoja karsintoja ja voittaa jotain matsia. Tavoitteena on päästä kisoihin.

Enää ei olla tyytyväisiä tasuripisteeseen Bosnia-Hertsegovinaa vastaan. Ei olla tyytyväisiä, jos ottelun lopussa saadaan kulmapotku.

Vain voitto kelpaa tällaisista peleistä. Joukkueen asenne on levinnyt pikku hiljaa myös toimittajiin ja laajemmin kansaan.

Futisyhteiskuntaa rakennetaan pala palalta. Jälleen voisi todeta: eteenpäin on menty.