Suomea nuorten maajoukkueissa edustanut keskikenttäpelaaja Miko Virtanen on solminut vuoden jatkosopimuksen Skotlannin pääsarjaseura Aberdeenin kanssa. Näin ollen Virtanen, 22, jatkaa seurassa kesään 2022 asti.

Hän siirtyi Aberdeeniin syksyllä 2017 pelattuaan aiemmin Evertonin organisaatiossa ja Tampereen Pallo-Veikoissa. Aberdeenin edustusjoukkueessa Virtanen on esiintynyt kaksi kertaa, ja hän on käynyt kahdesti lainalla sarjaporrasta alempana Arbroath FC:ssä, jossa hänet valittiin viime kaudella seuran parhaaksi nuoreksi pelaajaksi. Virtanen lähetettiin Arbroathiin myös täksi kaudeksi, mutta Aberdeen kutsui hänet takaisin lainapestiltä tammikuussa.

– Olen iloinen, että Miko on päättänyt sitoutua tähän seuraan vielä yhdeksi vuodeksi hänen menestyksekkäiden lainapestiensä jälkeen, kommentoi Aberdeenin manageri Stephen Glass seuran tiedotteessa.

– Odotan innolla työskentelyä Mikon hänen jatkaessa kehittymistään positiivisella ja progressiivisella tavalla.

Virtanen kommentoi jatkosopimustaan Aberdeenin Red Matchday -lehdelle.

– Olen todella tyytyväinen. Olen ollut lainalla 1,5 vuotta ja yrittänyt saada peliaikaa ja kokemusta, jotta voisin taistella itselleni pelipaikan täältä. Nyt olen päässyt kentälle kahdessa ottelussa, joten olen tyytyväinen ja iloinen, että minut palkitaan kovasta työstä ja oikeiden asioiden tekemisestä.

– Olen tehnyt kaiken sillä silmällä, että pääsen pelaamaan Aberdeenin paidassa. Sitä minä olen tahtonut siitä lähtien, kun astuin ovesta sisään neljä vuotta sitten. Rakastan tätä seuraa ja tätä kaupunkia.

Aberdeen FC

@AberdeenFC
🇫🇮 Our Finnish midfielder @miko99virtanen has signed a one year contract extension with the club.

#StandFree