Skotlannin pääsarjakauden kolmas Old Firm -derby Celticin ja Rangersin välillä päättyi sunnuntai-iltapäivänä 1-1-tasapeliin.

Kyseessä oli ensimmäinen kerta sitten joulukuun 2017, kun Glasgow’n suurseurat pelasivat keskenään tasan. Tuolloin peli päättyi lukemiin 0-0.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Rangers Football Club

@RangersFC
FULL-TIME: Celtic 1-1 Rangers

Alfredo Morelos with the goal as #RangersFC remain unbeaten in the @spfl.

Celtic siirtyi sunnuntain ottelussa 1-0-johtoon 23 minuutin pelin kohdalla. Odsonne Edouard keskitti pallon vasemmalta maalille, josta Mohamed Elyounoussi puski sen voimalla sisään. Maali oli Celticin ensimmäinen Rangersin verkkoon sitten joulukuun 2019.

Suomalaistähti Glen Kamara, joka joutui viime torstain Eurooppa-liiga-ottelussa rasismikohun keskelle, pelasi täydet minuutit Rangersin keskikentällä. Maalinteossa häntä ei kuitenkaan nähty, sillä joukkueen ainokaisesta vastasi Alfredo Morelos.

OptaJoe

@OptaJoe
55 – After his club celebrated their 55th Scottish top-flight title earlier this month, Alfredo Morelos’ equaliser is his 55th league goal for Rangers and his very first against Celtic. Poetic.

HJK:n entinen maalitykki puski pallon takatolpalta sisään, kun peliä oli takana 38 minuuttia. Maali oli kolumbialaisen ensimmäinen koskaan Old Firm -derbyssä. Kaikki 11 edellistä kohtaamista olivat päättyneet Morelosin osalta maaleitta.

[readmore from=Rangers]

Toisella jaksolla ei maaleja nähty, vaikka kummallekin joukkueelle avautui useampi hyvä maalipaikka tasaisesti edenneessä kamppailussa. Tasapeli tarkoitti samalla sitä, ettei Steven Gerrardin miehistö voi sivuta Celticin yhden kauden piste-ennätystä (106p).

Rangersilla on kuitenkin sauma päättää mestaruuskautensa ilman yhtäkään tappiota. Joukkueella on edessään vielä viisi loppusarjaottelua ennen kauden päätöstä.