Petteri Forsell jyrähti koulukiusaajille – kertoi mitä itse joutui kokemaan

© Kuva: Juha Tamminen

Kokkolan Pallo-Veikkojen edustusjoukkue on vahvasti mukana koulukiusaamista vastustavassa toiminnassa. Petteri Forsell on yksi tämän vuoden #HyväVeikkoEiKiusaa-kampanjan virallisista suojelijoista. Kampanja tulee näkymään vahvasti KPV:n viestinnässä ja markkinoinnissa.

KPV:sta maailmalle lähtenyt kasvatti kertoi omia kokemuksiaan kiusaamisesta.

– Olin kuudennella luokalla ja mulla oli aina futiskamat päällä. Koulussa, kotona, matkoilla, joka paikassa. Yhtenä päivänä välitunnilla, kun menin taas potkimaan koulun hiekkakentälle, luokkakaverit tulivat maalin taakse naureskelemaan ja taputtamaan, jos lauoin ohi maalista, Forsell kertoi KPV:n nettisivuilla.

– Sen lisäksi potkivat pallon vielä kauemmaksi. Hain pallon ja jatkoin potkimista.

Forsell sanoo, että kiusattavan on vain pysyttävänä vahvana. Kiusaajat eivät yleensä jatka tekojansa loputtomiin.

– Kiusaajat eivät yleensä ole kovin pitkäjänteisiä. Kannattaa pysyä vahvana sekä omana itsenään. Jos olet kiusattu, paras tapa on olla välittämättä, sillä kiusaajilla itsellään on joku huonosti, Forsell sanoo.

30-vuotias Forsell kertoo oman mielipiteensä siitä, mistä yleensä kiusaaminen johtuu.

– Koulukiusaaminen alkaa yleensä siitä, että nuorella ei ole kotona kaikki hyvin. Se jatkuu yleensä sillä, että kohde on erilainen ja tällä tavalla ”helppo” kohde. Koulukiusaajilla on yleensä tylsää. Ei ole tekemistä välitunnilla tai ei ole harrastuksia vapaa-ajalla, Forsell sanoo.

Lopuksi Forsell lähettää kaikille kiusaajille terveisensä.

– Oletko se raukka joka kiusaa vai se päällikkö, joka menee heikomman puolelle? Koulukiusaaminen on raukkamaista ja teille koululaisille jotka tätä luette: teillä ei ole kenelläkään varaa kiusata toista – yhtään mistään.

KPV:n pelaajat kiertävät koulupoliisi Juha Puurulan kanssa Kokkolan alakouluissa kertomassa #HyväVeikkoEiKiusaa-kampanjasta ja kiusaamisen vastaisesta toiminnasta.

Kampanja huipentuu syksyllä pelattavaan hyväntekeväisyysotteluun.

Kampanjan julkistettuja suojelijoita ovat tällä hetkellä koulupoliisi Juha Puurula, KPV:n edustusjoukkueen kapteeni Sebastian Mannström ja KPV-kasvatti Petteri Forsell.