PSG:n Leonardo ryöpyttää Bundesliigan ja Valioliigan seuroja: ”Moni nuori pelaaja haluaa palata”

© Kuva: Getty Images

Paris Saint-Germain ei ehkä tule ensimmäisenä mieleen, kun puhutaan häviäjistä kilpailuissa nuorten pelaajien sopimuksista. Seuran urheilutoimenjohtaja Leonardo kuitenkin puhisee kiukusta, ennen muuta Bundesliigan ja Valioliigan jättiläisten suuntaan.

Pariisilaiset katsovat, että peli ei ole alaikäisten lupausten suhteen reilua, ja että sen kasvatteja värvätään muihin suurseuroihin väärillä lupauksilla. Seura kärsi viime kesänä karulla tavalla, kun Bayern München kaatoi PSG:n Mestarien liigan viime kauden finaalissa, Kingsley Comanin maalilla. Aivan oikein; Coman on PSG:n kasvatti, ja lähti Pariisista maailmalle ensin Juventukseen, vuonna 2014.

Viimeisin hiertävä pelaajasiirto koski Ranskan alle 18-vuotiaiden maajoukkuetoppari Tanguy Nianzoua, joka esiintyi vakituisesti PSG:n juniorijoukkueitten riveissä, mutta antoi sopimuksensa kulua loppuun, ja siirtyi Bayern Müncheniin viime kesänä. Minuutteja Saksan pääsarjassa on pelaajalle kuitenkin kertynyt vasta 21.

– He puhuvat nuorten pelaajien perheille, ja lupailevat heille suuria kun pelaajat ovat vasta 15-vuotiaita. Sellaisen pitäisi olla kiellettyä, Leonardo sanoi France Bleulle.

Brexit on tavallaan ratkaissut ongelman Englannin suuntaan, sillä sikäläiset seurat eivät enää entiseen tapaan voi kiinnittää nuoria lupauksia. Tilanne on toinen Saksan osalta. Dan-Axel Zagadou (Borussia Dortmund), Moussa Diaby (Bayer Leverkusen) ja Christopher Nkunku (RB Leipzig) ovat kaikki jättäneet PSG:n viime vuosina, Bundesliigan parrasvalot mielessään.

– Ongelma on siinä, että nuoret luulevat elämän toisaalla olevan kuin paratiisissa. Olemme tottuneet sanomaan, että PSG menetti nuoren lupauksen. Olisi ehkä syytä alkaa puhua siitä, miten nuoret lupaukset menettävät PSG:n. Moni nuori pelaaja haluaa palata.


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.