Suomen voitto MM-karsintojen avauksessa kävi jo lähellä – lopulta karvas maku suuhun

© Kuva: Juha Tamminen

HELSINKI. Suomen oli tyytyminen tasapeliin MM-karsintojen avauksessa Bosnia-Hertsegovinaa vastaan. Päätöslukemat kirjattiin 2-2.

Kaikki maalit nähtiin toisella puoliajalla. Miralem Pjanic vei vieraat johtoon rankkarin jälkitilanteesta 55:nnellä minuutilla. Varsinaisen rangaistuspotkun Jesse Joronen torjui, mutta jatkopallon Barcelona-hylkiö puttasi tyhjiin.

Teemu Pukki – kukas muukaan – tasoitti pelin 1-1:een vain kolme minuuttia myöhemmin. Vartti ennen päätösvihellystä Pukki karkasi läpiajoon ja tälläsi Suomen johtoon. Bosnia kuitenkin tasoitti pelin viisi minuuttia ennen täyttä aikaa.

Vaikka kaikki maalit nähtiin toisella jaksolla, jo ensimmäisellä 45-minuuttisella riitti tapahtumia.

Avausjaksolla Joronen piti parilla torjunnallaan – ja Paulus Arajuuri parilla blokillaan – Huuhkajia hetkittäin pystyssä. Toisaalta Pukki ja Glen Kamara tuhlailivat muutaman hyvän paikan Bosnian päädyssä.

Toinen jakso ehti vanhentua vajaa kymmenen minuuttia, kun pallo vietiin hieman kyseenalaisesti pilkulle. Nikolai Alhon epäonnistunut purkupallo jäi Suomen boksiin, ja Jukka Raitala osui olkavarrellaan pelivälineeseen. Pallo pisteelle ja toisella yrittämällä sisään.

Alho paikkasi virheensä nopeasti. Hyvä eteneminen oikealta ja laukaus ylärimaan. Poikkipuusta pallo kimposi Joni Kaukolle, joka jatkoi Pukille; sijoitus takakulmaan.

Artikkeli jatkuu twiitin jälkeen.

77:nnellä minuutilla Suomi purki pallon omasta päästään Joel Pohjanpalolle, joka oli juuri vaihdettu kentälle. Pohjanpalo jatkoi Pukille, joka karkasi läpiajoon. Lopuksi tarkka sijoitus, ja pallo maaliin.

Pukki on nyt iskenyt A-maajoukkueessa 29 maalia. Hän jakaa kaikkien aikojen tilaston kakkospaikan Mikael Forssellin kanssa.

Viisi minuuttia ennen täyttä aikaa Suomen ilo sammutettiin. Vieraat pelasivat pallon boksin oikeaan laitaan Miroslav Stevanovicille, jonka laukaus painui Raitalan kautta takakulmaan.

Voitto oli käsillä, mutta tasapeli oli pelitapahtumiin suhteutettuna melko oikeutettu lopputulos. Lohkon toisessa ottelussa Ranska ja Ukraina pelasivat 1-1-tasapelin.

Jaakko Perttilä
Twitter: @JaakkoPerttila