Napolin entinen kapteeni ja Slovakian MM-kisatähti Marek Hamsik on siirtymässä Ruotsin pääsarjassa pelaavan IFK Göteborgin riveihin, kertoo SportExpressen.

33-vuotias Hamsik on tehnyt suullisen sopimuksen ruotsalaisseuran kanssa ja matkustaa tulevien päivien aikana Göteborgiin allekirjoittamaan virallisen pelaajasopimuksensa.

Hamsik vietti 12 menestyksekästä vuotta italialaisjätti Napolissa, jossa hän nousi myös todellisen seuralegendan asemaan. Hyökkäävä keskikenttäpelaaja on yhä Napolin eniten otteluita pelannut (520) ja toiseksi eniten maaleja tehnyt (121) pelaaja.

Vuonna 2019 Hamsik suoritti siirron kiinalaisseura Dalian Pron paitaan. Torstaina kuitenkin huhuiltiin, että Hamsik on purkanut sopimuksensa kiinalaisseuran kanssa.

[readmore from=Hamsik-Marek]

Hamsikin oli SportExpressenin mukaan määrä siirtyä kolmen kuukauden mittaisella pätkädiilillä kotimaahansa, Slovan Bratislavan riveihin. Vaikeudet Slovakian siirtoikkunan kanssa johtivat kuitenkin yllättävään pelaajasopimuskeen Hamsikin ja Götegorin välillä.

Hamsik on pelannut Slovakian maajoukkueessa yhteensä 122 ottelua ja tehnyt niissä 25 maalia. Neljä esiintymisistä näistä tuli vuoden 2010 MM-kisoissa ja toiset neljä kesän 2016 EM-kisoissa.