”Tulikuumassa vireessä” oleva Teemu Pukki lähestyy maalipörssin kärkeä – ”Ensimmäinen kosketus oli maailmanluokkaa”

© Kuva: Getty Images

Vielä kuusi sarjakierrosta sitten Brentfordin Ivan Toney näytti marssivan suvereenisti Englannin Mestaruussarjan maalipörssin voittoon. Toneylla oli 10. helmikuuta kasassa 23 maalia, ja hän oli hallinnut maalitilastoa kauden alusta lähtien. 30-vuotiaalla Teemu Pukilla oli tuolloin koossa ”vain” 11 maalia.

Viimeisten seitsemän ottelun aikana Teemu Pukki on kuitenkin tehnyt Norwichille Mestaruussarjan otteluissa peräti yhdeksän maalia, joista viimeiset kaksi lauantaina Lutonin verkkoon. Kun hän oli vajaa kuukausi sitten Toneyta 12 maalia perässä, on eroa nyt enää viisi maalia. Pukin päivän maalit olivat kauden 19:s ja 20:s, kun Toneyn tämänhetkinen saldo on 25 maalia.

Norwichin valmentaja Daniel Farke oli ottelun jälkeen luonnollisesti tyytyväinen niin Pukkiin kuin 3-0-voiton ottaneeseen joukkueeseenkin.

– En voi juuri valittaa. Tämä oli kolmas peli kuuteen päivään, ja pelasimme hyvän pelin. Olimme tänään todella ahneita. Me puhuimme tästä, sillä niin mestarit tekevät, Farke sanoi Norwichin kotisivujen mukaan.

– Pelasimme paljon huomiota saaneen ottelun (kärkipeli Brentfordia vastaan viikolla), joka kulutti paljon sekä fyysistä että henkistä energiaa. Se, että olimme seuraavassa pelissä vielä keskittyneempiä ja pelasimme vielä paremmin, on sitä, mitä voittajat tekevät.

Pukin ensimmäinen maali oli hyvän pelinrakentelun tulosta, jonka suomalainen päätti painavaan ja kliiniseen viimeistelyyn.

– Se oli mahtava joukkueen maali, joka teki hyvää myös Toddin (maalin syöttänyt Cantwell) itseluottamukselle. Hän tarvitsi 15-20 minuuttia päästäkseen peliin sisään pienen loukkaantumisensa jälkeen, mutta syöttö oli hänelle tärkeä.

– Teemu on tulikuumassa vireessä. Hänen ensimmäinen kosketuksensa oli maailmanluokkaa ja niin oli viimeistelykin. Hän teki myös mahtavan toisen maalin ja sai muutamia muitakin paikkoja.

– Hän nousee esiin aina avainhetkillä, kun tarvitsemme häntä. Hän teki avausmaalin ja melko tärkeän toisen maalin. Pukki oli jälleen fantastinen, Farke kehui suojattiaan.

Norwichilla on ollut viime aikoina hurja otteluruuhka, mutta nyt helpottaa hetkellisesti, sillä seuraava ottelu on vasta ensi viikon sunnuntaina vieraissa Sheffield Wednesdayta vastaan. Farke aikoo ottaa pelitauosta kaiken irti.

– Pieni huili on tärkeää, sillä poikien kuormitus ja paine tässä liigassa on aina uskomattoman korkea. Emme ole voineet harjoitella kunnolla joukkueena viikkoihin, koska meidän täytyy aina hajaantua pieniin ryhmiin.

– Nyt on tärkeää keventää kuormitusta seuraavat kaksi päivää ja vetää sen jälkeen kunnollinen treeniviikko, jossa voimme parantaa muutamaa asiaa. Sen jälkeen pelaamme taas kolme peliä kuuteen päivää, joten tarvitsemme juuri nyt vähän lepoa, Farke päätti.


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.