Kuten tiistaina kerroimme MTV Urheilun tietoihin perustuen, jatkaa 25-vuotias keskikenttäpelaaja Matej Hradecky uraansa Helsingin IFK:ssa. HIFK tiedottaa yksivuotisesta sopimuksesta kotisivuillaan.

HIFK Fotboll

@HIFKedustus
Tervetuloa Stadiin, Matej Hradecky!

#HIFKFotboll #Veikkausliiga

Hradecky on jo liittynyt joukkueen vahvuuteen, ja on käytettävissä sunnuntaina pelattavassa Suomen Cupin neljännesvälieräottelussa RoPS:ia vastaan.

HIFK on 196-senttiselle Hradeckylle uran kolmas seura. Hän debytoi Veikkausliigassa kasvattajaseuransa TPS:n paidassa jo 17-vuotiaana vuonna 2012. TPS:ssä hän pelasi vuoteen 2015, mutta kaudeksi 2016 Hradecky vaihtoi SJK:n paitaan. Kaudet 2017 ja 2018 menivät polvivamman vuoksi käytännössä tyystin ohi, mutta viime kaudet ovat sujuneet iloisemmissa merkeissä. Kauden 2019 Hradecky pelasi TPS:ssä ja viime kausi vierähti taas SJK:ssa.

– Tosi kivaa olla täällä. Saatiin sellainen sopimus, joka haluttiinkin, ja nyt on kiva lähteä tekemään duunia. Viime kausi ei ollut mikään helpoin kausi, mutta ehjä kausi, mikä oli minulle tärkeintä, Hradecky kommentoi ratkaisuaan.

– Nyt on aika näyttää mihin pystyn. Haluan päästä takaisin sille tasolle, jolla olin ennen loukkaantumisia, ja sitä kautta päästä tulevaisuudessa ulkomaille pelaamaan. Tuon HIFK:n joukkueeseen syöttötaitoa, rauhallisuutta ja voitontahtoa.

Hradecky on HIFK:n joukkueessa jo viides mies viime kauden SJK:sta. Päävalmentajaksi kiinnitettiin SJK:n viime kauden apulaisvalmentaja Joaquín Gómez, joka on tuonut jo ennen Hradeckya mukanaan pelaajistoon Jeremiah Strengin, Keaton Isakssonin ja Aatu Kujanpään.

HIFK:n urheilutoimenjohtaja Mika Lönnström kertoi, että Matej Hradecky on ollut HIFK:n monivuotinen toivepelaaja.

[readmore from=Hradecky-Matej]

– Olen jo useamman vuoden ajan halunnut Matej Hradeckyn HIFK:hon pelaamaan, joten olen luonnollisesti erittäin tyytyväinen tästä sopimuksesta. Nyt meillä on kasassa laadukas joukkue, jossa on kilpailua jokaisella pelipaikalla, Lönnström myhäili.

Matej Hradecky on Huuhkajien ykkösmaalivahdin Lukas Hradeckyn pikkuveli. Myös veljessarjan keskimmäinen Tomas Hradecky on kokenut veikkausliigapelaaja, mutta kaudella 2021 hän pelaa Kakkosta PIF:n riveissä.