© Kuva: Juha Tamminen

VPS – FC Honka: Vaasalaiset testaavat Veikkausliigavauhtia

Suomen Cup
VPS – FC Honka
Lauantai 13.03. klo 13:00

Suomen Cup on edennyt neljännesvälieriin ja nosto otetaan VPS:n ja FC Hongan välisestä ottelusta, joka käynnistää viikonlopun cup-hulinat. VPS voitti Ykkösen alkulohkonsa, kun Honka puolestaan joutui puristelemaan omaa jatkopaikkaansa viimeisen ottelun loppuhetkille asti.

Täksi kaudeksi VPS:ssä vaihtui miehistöä paljon ja valmennuskin meni uusiksi. Joukkue saatiin kuitenkin ajoissa kasaan ja se näkyi alkulohkossa: selkeät voitot Jarosta ja RoPSista kertovat, että homma on lähtenyt käyntiin hyvin. Tärkeä Sebastian Strandvall puuttuu VPS:n miehistöstä tässä ottelussa. Lähtökohta peliin on muutenkin erilainen, sillä VPS lähtee matsiin selkeänä altavastaajana ja pallonhallinta tulee kaikella todennäköisyydellä olemaan vastustajalla.

Hongan jatkopaikka oli kiven alla, sillä jatkopaikan tuonut tasoitus IFK Mariehamnin verkkoon syntyi vasta lisäajalla. Espoolaisten peli ei näyttänyt vielä lohkovaiheessa valmiilta ja niinpä ennen puolivälieriä lisätuntumaa haettiin tasapeliin päättyneessä harjoitusottelussa PK-35:sta vastaan. Honka on saanut selvyyden tärkeän Jean Marie Dongoun jatkamisesta joukkueessa, vaikka tiedotuslinja on ollut asiasta olematonta.

Lyö vetoa ottelusta:

Honka on luonnollisesti ottelussa suurehko suosikki, mutta vedoissa tekee mieli kokeilla VPS:n menestystä. Joukkueen valmius saattaa olla Veikkausliigatason vastustajallekin myrkkyä. Vetosuositus on Vaasan venymisestä tasuriin tai voittoon: VPS 1X kertoimella 2,37.